Ο Μητροπολίτης Ιλίου στο Εκκλ. Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης

iliou

Φωτορεπορτάζ, Γιώργος Φερδής

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης στο Ίλιον, λειτούργησε σήμερα Δευτέρα, 27 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Να αναφερθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, οι οποίοι θέλησαν με την παρουσία τους να τιμήσουν τον Άγιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης ο κ. Αθηναγόρας, όπου μίλησε για τα βιώματα που είχε ο Άγιος Φανούριος και για το πώς εμείς πρέπει να τα ακολουθούμε πιστά.

Συγκεκριμένα μιλώντας για το μαρτύριο του είπε: «Με το μαρτύριο του ο Άγιος Φανούριος καταπάτησε τον εχθρό του, μαρτυρεί τον τρόπο ζωής της Εκκλησίας και το τέλος των θανάτων δημιουργώντας ζωή».

«Ο Άγιος ανοίγει καινούριο δρόμο προς τον Χριστό με τον βίο του, ας γίνει πρότυπο μας», σημείωσε ο Μητροπολίτης Ιλίου.

Ενώ έκλεισε λέγοντας: «Πρέπει να καταλάβουμε το θράσος της θρασύτητας του εχθρού, που διαλύει αυτό που είναι Εκκλησία. Η αγιαστική χάρη που πηγάζει από τον Άγιο Φανούριο να έρθει και να μας αγκαλιάσει όλους».

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, με λόγια αγάπης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη που τίμησε και λάμπρυνε την πανήγυρη με την φωτεινή παρουσία του, ενώ ευχήθηκε ο Άγιος Φανούριος να είναι δίπλα του και να τον στηρίζει στο δύσκολο έργο του.

Από την μεριά του ο Μητροπολίτης Ιλίου, ευχαρίστησε θερμά για την ζεστή υποδοχή που του έγινε στον κατάμεστο ναό, τόσο από τους ιερείς όσο και από τους ενορίτες και ευχόμενος τόνισε ότι : «Η αγάπη του Αγίου να είναι πάντα κοντά σας».

iliou1

iliou2

iliou3

iliou4

Εμφανίσεις: 123889
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!