Spiegel: «Οι Έλληνες αποζητούν τη γαλήνη στον Άθω»

athos

Επιμέλεια: Romfea.gr

Με την ολοένα και αυξανόμενη δημοφιλία του Αγίου Όρους εν μέσω οικονομικής κρίσης ασχολείται το Spiegel με τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού να τονίζει πως σε αυτές τις δύσκολες ημέρες πολλοί Έλληνες ψάχνουν να βρουν την γαλήνη στον Άθω.

«Το όρος Άθως προσελκύει ορθόδοξους προσκυνητές για αιώνες, όμως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που αναζητούν ηρεμία και γαλήνη εκεί», σημειώνει ο Ντάνιελ Στάινβορθ, στέλεχος του γερμανικού περιοδικού, ειδικός στα θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Στο κείμενο με τίτλο «Οι Έλληνες αποζητούν τη γαλήνη στον Άθω: Μονάζοντας μέσα στην κρίση», περιγράφει την ζωή σε έναν χώρο που τον χαρακτηρίζει ως ό,τι πιο κοντινό στον Παράδεισο.

Εντύπωση στον αρθρογράφο κάνει ο αυξημένος αριθμός των προσκυνητών που επισκέπτονται τον Άθω, τονίζοντας ότι δείχνει πως πρόκειται για ένα μέρος ηρεμίας και αποκοπής από τις δυσκολίες.

Φώτο: Reuters

Εμφανίσεις: 44260
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!