Αναλήθειες τα περί πιέσεων από τον Μητροπολίτη Δωδώνης

Image

Γράφει η Romfea.gr - 19.50

Αναληθείς και χωρίς καμία υπόσταση χαρακτηρίζουν από το περιβάλλον του Μητροπολίτη Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) κ. Χρυσοστόμου τις πληροφορίες που τον ήθελαν να "πιέζει" για να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Βασιλείου.

Συνεργάτες του κ. Χρυσοστόμου χαρακτήριζαν απολύτως ανακριβές το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" που τον ήθελαν να απαιτεί από την ηγεσία της Εκκλησίας να αναλάβει στη θέση του Ελασσώνος τα καθήκοντα του Προέδρου των οικονομικών της Εκκλησίας.

"Το αντίθετο", έλεγαν, "συνέβη αφού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε πολλές και διάφορες θέσεις για να τον αξιοποιήσει, τις οποίες όμως δεν δέχτηκε".

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε στον μητροπολίτη Δωδώνης να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εκκλησία είτε αναλαμβάνοντας την Αποστολική Διακονία, είτε το Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Όμως ο Μητροπολίτης Δωδώνης δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου γιατί δεν ήθελε, όπως λένε συνεργάτες του, να ξενιτεύει, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε πως "στην στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΑ, με τίτλο «Άγιος σε… εφεδρεία», διάβασα σχόλιο που με αφορά και απαντώ με την βεβαιότητα ότι θα δημοσιευτεί στην ίδια σελίδα και με τα ίδια γράμματα. Η βεβαιότητα εδράζεται στο ότι είμαι τακτικός αναγνώστης σας και γνωρίζω ότι στηρίζετε την Αλήθεια, μάλιστα εύχομαι να ξεπεράσετε ως οργανισμός τα οικονομικά προβλήματα που ενέσκηψαν και να μην κλείσετε".

Όπως υπογράμμισε "ο συντάκτης του σχολίου είναι στρεβλά πληροφορημένος περί της Αλήθειας. Δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν. Ο Αρχιεπίσκοπος επέμενε να πάω στις Βρυξέλλες και αρνήθηκα. Επέμενε να πάω Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και αρνήθηκα επίσης. Τέλος, μού πρότεινε το Διορθόδοξο Κέντρο και το ανήγγειλε μάλιστα στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μάριο Μπέγζο, ο οποίος, μετά την εκλογή του ως Κοσμήτορος, υπέβαλε την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο οικειοθελώς". άγεται και φέρεται δίχως ενεργό ρόλο στα δρώμενα της εποχής.

Σημειώνει τέλος πως αυτός που πρέπει να παραιτηθεί είναι ο Αρχιεπίσκοπος που παραμένει άβουλος στα δρώμενα της εποχής στην κακή συγκυρία, την οποία διέρχεται η πατρίδα μας" γιατί, όπως λέει, "χρειάζεται εκκλησιαστικός ηγέτης με αποφασιστικότητα και ήθος, χαρακτηριστικά που ΔΕΝ διαθέτει ο Ιερώνυμος ο Β΄".

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!