Με επιτυχία η εκδήλωση των Ιεροψαλτών "Ιάκωβος Ναυπλιώτης

Image

Στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία του συλλόγου ιεροψαλτών Κοζάνης "Ιάκωβος Ναυπλιώτης" παρευρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, κ. Παύλος, η οποια έλαβε χώρα χθες, 18 Δεκεμβρίου 2011 στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Αρβανίτη με τη συμμετοχή κληρικών, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών .

Η χορωδία ερμήνευσε χριστουγεννιάτικους ύμνους με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια προς τέρψιν όσων την παρακολούθησαν.

Στο τέλος της συναυλίας ο Σεβασμιώτατος πήρε το λόγο συγχαίροντας τους ιεροψάλτες για την υπέροχη ερμηνεία τους τονίζοντας ότι αυτές τις εκδηλώσεις τις έχουμε πραγματικά ανάγκη,  αφού μας προετοιμάζουν και μας ανεβάζουν πνευματικά υμνώντας έτι περισσότερον τον Θεόν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αιώνια αλήθεια του ευαγγελίου, που εκφράζεται μέσα από την Εκκλησία, η οποια δεν αλλοιώνεται από προσωπικές ερμηνείες και παρεμβάσεις των λειτουργών της αλλά στηρίζεται σε ερμηνείες που έδωσαν Άγιες και οικουμενικές Σύνοδοι εν Αγίω Πνεύματι.

Ομως, δυστυχώς η εκκοσμίκευση οδήγησε στην ισοπέδωση και την εμπορευματοποίηση ακομη και της εορτης των Χριστουγεννων, με αποτέλεσμα να "εορτάζονται Χριστούγεννα και στην Ινδία".

Αλλά ακόμη και στη χώρα μας ο καταναλωτισμός και η εκκοσμίκευση έχουν εισάγει συνήθειες ξένες προς την Εκκλησία και επικίνδυνες για την σωτηρία της ψυχής μας  φτάνοντας να καταλύσουμε ευλογημένες παραδόσεις των προγόνων μας.

Τέλος, με αφορμή την υπέροχη ερμηνεία των ύμνων, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στην "παραβολή των ταλάντων" του Κυρίου και την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας να καλλιεργούμε με ζήλο και σύμφωνα με τις δυνατότητες του ο καθένας το τάλαντο που λαμβάνει ως δωρεά του Αγίου Πνεύματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή μιας μικρης ευλογιας από τον Σεβασμιότατο προς τα μέλη της χορωδίας.

Εμφανίσεις: 29719
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!