Υποδοχή εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας στην Καλαμάτα - (ΦΩΤΟ)

0-mesinias

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Οδηγήτριας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.

Η νεοϊστοριθείσα εικόνα, αφίχθη εν μέσω κωδωνοκρουσιών και των ήχων του τάλαντου στον Ιερό Ναό επάνω σε όχημα του στρατού και την υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Γ΄, ιερείς από τις ενορίες της Μητροπόλεως, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βουλκάνου Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Σμυρνής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο εκπρόσωπος του ΚΕΔΒ, της διοίκησης της 120ΠΕΑ, του Λιμενάρχη, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ταξίαρχος Βασίλειος Γεωργακόπουλος και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η είσοδος της εικόνας στο Ναό, όπου τοποθετήθηκε πάνω σε αναλόγιο προκειμένου να τελεστεί η ακολουθία των εγκαινίων της, προτού τοποθετηθεί στο προσκυνητάρι της.

Μετά την ακολουθία του καθαγιασμού της εικόνας, τελέστηκε εσπερινός και ακολούθως η ενθρόνιση της εικόνας στο προσκυνητάρι της (στο θρόνο της, όπως λένε στην ορολογία της Εκκλησίας).

Στη συνέχεια, τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία κατά το τυπικό της αγρυπνίας, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου θα τελείται ιερή ακολουθία για την Παναγία Οδηγήτρια στον ως άνω Ιερό Ναό.

{youtube width="640" height="400"}gMiJ3Wy3opo{/youtube}

{youtube width="640" height="400"}kCkMvJY320o{/youtube}

{youtube width="640" height="400"}zb3gWvxyjes{/youtube}

0-mesinia

0-mesinia1

0-mesinia3

0-mesinia2

0-mesinia5

0-mesinia6

0-mesinia7

0-mesinia8

0-mesinia9

0-mesinia10

0-mesinia11

0-mesinia12

0-mesinia13

Εμφανίσεις: 37364
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!