Το τελικό τριπρόσωπο για το θρόνο της Κοπτικής Εκκλησίας

koptes

Του Αρχιμ. Μελετίου Κούμανη,

Ηγουμένου της Πατριαρχικής Μονής του Αγ. Σάββα Αλεξανδρείας.

Μετά από τριήμερη νηστεία όλων των πιστών της Κοπτικής Εκκλησίας, οι περίπου  2.412 εκλέκτορες κλήθηκαν σήμερα στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Μάρκου στην Abbaseya του Καΐρου για να ψηφίσουν το τριπρόσωπο για την ανάδειξη του νέου κόπτη  Πατριάρχου.

Από τους 17 αρχικά υποψηφίους, μετά από πολύμηνη διαδικασία  ψηφοφοριών και υποβολή ενστάσεων οι 3 υποψήφιοι για τον κοπτικό θρόνο είναι οι εξής : 

Ο Eπίσκοπος Ραφαήλ, με 1.980 ψήφους.

Είναι βοηθός επίσκοπος του κεντρικού Καΐρου και της Ηλιουπόλεως, και μέλος της κοπτικής Ιεράς Συνόδου.

Γεννημένος στο Κάιρο το 1954 και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ain Shams και του θεολογικού σεμιναρίου του Καΐρου.

Χειροτονήθηκε βοηθός επίσκοπος του Πατριάρχου Σενούντα το 1997.

Ο Επίσκοπος Tawadros (Θεόδωρος στα ελληνικά), με 1.623 ψήφους. koptes1

Είναι βοηθός επίσκοπος του τοποτηρητή του κοπτικού θρόνου, Παχωμίου, στην περιοχή Beheira στο Δέλτα του Νείλου.

Επίσης είναι μέλος της κοπτικής Ιεράς Συνόδου.

Γεννήθηκε το 1952, σπούδασε Φαρμακευτική  στο Πανεπιστήμιο της Αλεξανδρείας και έχει τελειώσει το θεολογικό σεμινάριο της ιδίας πόλης.

Χειροτονήθηκε επίσκοπος το 1997.

Τρίτος υποψήφιος  με 1.530 ψήφους, είναι ο μοναχός Ραφαήλ από την Μονή του Αγίου Μηνά που βρίσκεται στη δυτική έρημο πλησίον της Αλεξάνδρειας.

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1942 και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Ain Shams.

Το εκλογικό σώμα αποτελούσαν Μητροπολίτες, Επίσκοποι, κληρικοί και λαϊκοί,  μέλη εκκλησιαστικών συμβουλίων από την Αίγυπτο και όλες τις κοπτικές κοινότητες του κόσμου, εξέχουσες προσωπικότητες της Εκκλησίας, καθώς και οι αρχισυντάκτες των κοπτικών εφημερίδων.

Επιπλέον συμμετείχαν και πέντε εκπρόσωποι της Αιθιοπικής Εκκλησίας σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του 1957 της Κοπτικής Εκκλησίας.

Οι ψηφοφόροι ψήφισαν 3 από τους 5 υποψηφίους, ενώ η τελική εκλογή για τον 118ο Κόπτη Πατριάρχη θα γίνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, όταν τα ονόματα του τριπρόσωπου θα τοποθετηθούν στη κάλπη και ένα μικρό αγόρι με δεμένα μάτια θα επιλέξει τυχαία ένα από τα τρία ψηφοδέλτια με τα ονόματα των υποψηφίων.

Η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Μάρκου στις 18 Νοεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της Αιγύπτου Mohamed Morsy, της κοπτικής Συνόδου και εκπροσώπων άλλων χριστιανικών δογμάτων.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί 8 μήνες μετά τον θάνατο του Πατριάρχου Σενούντα του Γ΄, ο οποίος ποίμανε την κοπτική Εκκλησία  για 41 έτη.

Εμφανίσεις: 88791
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!