Ναζιανζού Θεοδώρητος: "Σήμερα χτίσαμε ένα νέο πύργο της Βαβέλ"

0-nazianzou1

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή  13.12

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού, στον ομώνυμο πανυγηρίζοντα ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Πλήθος κόσμου κατέκλισε τον ιστορικό Ναό από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσει την Αγία εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Θεοδώρητος αναφέρθηκε στην ζωή και τα θαύματα του Αγίου, τονίζοντας ότι «σήμερα η Εκκλησία μας λαμπαδηφορεί, γιορτάζοντας έναν Άγιο προ 17 αιώνων, ενώ ακόμα η χάρη Του και η μνήμη του είναι τόσο δυνατή».

Σε άλλο σημείο τόνισε την σημερινή κατάσταση που περνάει η χώρα και οι άνθρωποι, λέγοντας ότι ζούμε σ’ ένα σκοταδισμό που δεν μας αφήνει να δούμε το φώς του Χριστού.

«Σήμερα κτίσαμε ένα νέο πύργο της Βαβέλ οδηγώντας την ανθρωπότητα σε αυτοκαταστροφή, προσπαθώντας ο άνθρωπος να βγάλει τον Θεό από την μέση και να παρουσιαστεί ως ο μόνος υπαρκτός εξουσιαστής στην υδρόγειο» υπογράμμισε ο Ιεράρχης.

Μιλώντας για τον άνθρωπο ως εικόνα Θεού είπε : «Ο Άνθρωπος δεν αγιάζει μόνο στο πνεύμα, στην προσωπικότητα του, αλλά αγιάζει ολόκληρος, η ψυχή και το σώμα είναι μια ενιαία πραγματικότητα»

Ευχήθηκε στους ιερείς του Ναού για το θεάρεστο έργο που κάνουν τόσα χρόνια ενώ κλείνοντας ευχήθηκε στον πιστό λαό λέγοντας: «Να επικαλεστώ τον Άγιο Σπυρίδωνα να είναι ένα καλό πρότυπο για εμάς, η απλότητά, η καλοσύνη, η αγάπη του».

Από την μεριά του ο προϊστάμενος του Ναού π. Κυριακός Τσουρός, ιερέας του Ναού επι 35 χρόνια ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο για την ευλογία που έλαβε ο κόσμος, από την σεπτή μορφή του και ευχήθηκε από την μεριά του ο Άγιος να τον στηρίζει πάντοτε.

0-ag.spiri-naso

0-ag.spiridonas

0-spiridonas3

0-spiridonas4

0-theodoritos

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!