Με λαμπρότητα ο εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μεσολόγγι

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, κατάνυξη, αλλά και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτου και πολιούχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Της ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε και κήρυξε τον θείον λόγον ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφανίου Καραγεώργου.

Στο κήρυγμά του ο π. Ιάκωβος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Σπυρίδωνος εξηγώντας γιατί η Εκκλησία μας τον προσηγόρευσε «θαυματουργό» και στα θαύματα του Αγίου, όπως αυτά καταγράφονται στο απολυτίκιό του, καθώς επίσης και στη συνεισφορά του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στο Μεσολόγγι την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με την τέλεση το πρωί της Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ατλάντας κ. Αλέξιου και συλειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και της καθιερωμένης λιτάνευσης της ιεράς εικόνας, ενώ το απόγευμα θα τελεστεί ο εσπερινός και η ιερά παράκληση του Αγίου Σπυρίδωνος.

0-mesologgi

0-mesologgi1

0-mesologgi3

0-mesologgi4

Εμφανίσεις: 29692
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!