Επίθεση κατά Ορθόδοξης Σκήτης στην Πολωνία

0-polonia

Άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να καταστρέψουν την Ορθόδοξη Σκήτη στο Odrynki.

Οι ζημιές δεν είναι μεγάλες, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αφαίρεση του καθαγιασμένου σταυρού, είναι μια βεβήλωση.

Δυστυχώς, από την στιγμή ανασυγκρότησης του Ερημητήριου εξακολουθούν να συμβαίνουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αυτή είναι η πρώτη και η πιο σοβαρή καταστροφή. Κάποιος αφαίρεσε τον σταυρό βιδωμένο πάνω στην πύλη η οποία βρίσκεται στην είσοδο του μονοπατιού που οδηγεί μέσα από το βάλτο στο Ερημητήριο.

Αυτό αποτελούσε το πρώτο ορατό σημάδι για τους προσκυνητές. Όπως είπε ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ – Έγινε η βεβήλωση του ιερού, δηλαδή η εξόντωση του πιο σημαντικού, του θόλου με το σταυρό.

Το σταυρό βρήκαν οι Αστυνομικοί μισό χιλιόμετρο μακριά. Προς το παρόν βρίσκεται δίπλα σ’ ένα κτίριο του Ερημητήριου.

Ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ – ανακαινιστής του Ερημητήριου, με μεγάλη οδύνη είδε την καταστροφή του μελισσοκομείου. Όχι γιατί οι δράστες έχουν σπάσει τις κυψέλες, αλλά διότι οι περισσότερες μέλισσες δεν θα επιβιώσουν ούτε καν λίγες ώρες στο κρύο.

Οι δράστες πιθανότατα ήταν πολλοί, έκοψαν το καλώδιο από τη γεννήτρια και προσπάθησαν να ρίξουν ένα τρακτέρ κήπου σε μια λιμνούλα.

Οι έρευνες συνεχίζονται επισήμανε η Υπαστυνόμος Irena Kuptel, Εκπρόσωπος Τύπου του Περιφερειακού Αρχηγείου Αστυνομίας στη Hajnówka.

Η Σκήτη, δηλαδή το Ορθόδοξο Ερημητήριο των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου άρχισε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια.

Ιδρύθηκε Ι. Ναός ο χώρος έχει γίνει ένας τόπος προσευχής  το οποίο επισκέπτονται το χιλιάδες προσκυνητές.

Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, η δημοτικότητα του τόπου προκάλεσε και τις επιθέσεις κατά του Ερημητήριου. Λέει ότι το μυαλό κάποιου ενοχλείται από το γεγονός ότι ο εγκαταλελειμμένος κάποτε τόπος αυτός άρχισε να πάλλεται με θρησκευτική ζωή.

Καταστροφές έχουν συμβεί κι άλλες φορές. Κάποιος κατέστρεψε την πόρτα του Ι. Ναού, άλλος έσπασε τα τζάμια με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του διπλανού χωριού Odrynki να ανησυχούν κυρίως για την ασφάλεια του Αρχιμανδρίτη. 

Εμφανίσεις: 29420
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!