Ποινή σε κληρικό των Καλαβρύτων από το Συνοδικό Δικαστήριο

iereas2Ποινή εξάμηνης αργίας από κάθε ιεροπραξία, άνευ στερήσεως των αποδοχών και μετάθεσή του σε άλλη εφημεριακή θέση επέβαλε σε κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος δια Πρεσβυτέρους, Διακόνους και Μοναχούς.

Το Όργανο αυτό της Ιεράς Συνόδου, συνήλθε σε συνεδρία στις 12 Οκτωβρίου για να κρίνει και να δικάσει τον Πρωτοπρεσβύτερο Γ. Δ., κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, εφημερίου του ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους Δάφνης Καλαβρύτων και τον κήρυξε ομόφωνα, ένοχο για τα εξής παραπτώματα:

Πρώτον, για την εγκατάλειψη της Ενορίας του και μη εκπλήρωση των εφημεριακών, λειτουργικών και ποιμαντικών καθηκόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα αναιτίως, όπως προέκυψε από το ανακριτικό πόρισμα και την κοινή ομολογία των ενοριτών και δεύτερον επειδή δεν ενημέρωσε την Ιερά Μητρόπολη για την κλοπή του παγκαρίου του ιερού ναού του Αγ. Χαραλάμπους κατά την 16η Αυγούστου 2008, σε αντίθεση με τη ληφθείσα απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού.

Εμφανίσεις: 28289
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!