Ο Κισάμου Αμφιλόχιος τίμησε τον προκάτοχό του Ειρηναίο Γαλανάκη

0-kisamoy

Του συνεργάτη μας, Γιώργου Φερδή  22.50

Την Εκκλησιαστική μορφή της Κρήτης, τον πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη, τίμησαν σήμερα το απόγευμα, ο νυν Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και πλήθος Κρητών και Κρησών, με την έκδοση του Φωτογραφικού Λευκώματος με τίτλο «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, Αείφωτος Πορεία» στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

Την εκδήλωση παρουσίασε με τον δικό του τρόπο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ μίλησαν για την μορφή και το έργο του πρώην Μητροπολίτη κατηρτισμένοι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης καθώς και ο Μητροπολίτης Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος ατόμων με καταγωγή από την νήσο της Κρήτης, βουλευτές, ηθοποιοί και άνθρωποι που γνωρίζουν προσωπικά το τιμώμενο πρόσωπο.

Λίγο πριν το τέλος πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης, γραμματέας των γραφείων της Αρχιεπισκοπής και τόνισε την ισχυρή προσωπικότητα του πρώην Μητροπολίτου, ενώ αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους ανθρώπους που βοήθησαν στην έκδοση του Λευκώματος και σε όσους έμπρακτα στηρίζουν το έργο της Μητροπόλεως και του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και ένα ολιγόλεπτο βίντεο με την κοινωνική προσφορά της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με επίκεντρο το Αννουσάκειο Ίδρυμα στο οποίο θα δοθούν τα έσοδα από την αγορά του Λευκώματος.

Στο τέλος της παρουσίασης ζητήσαμε κάποια λόγια από τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο και μας είπε:

«Με χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση παρουσιάζουμε σήμερα το Λεύκωμα που έχει αφιερωθεί προς τιμήν του πολυσέβαστου Γέροντα Μητροπολίτη Ειρηναίου στην κρητική παροικία του Λεκανοπεδίου της Αττικής επειδή πολλές Κρήσες και πολλοί Κρήτες ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα τους και την επιθυμία τους να παρουσιάσουμε το Λεύκωμα.»

Επίσης πρόσθεσε: «Ένα Λεύκωμα μέσα από το οποίο αποτυπώνετε η προσφορά, η δράση, το έργο του Σεβασμιότατου Γέροντος Ειρηναίου και ιδιαίτερα στην εποχή αυτή που το ζητούμενο είναι τα σύμβολα και τα πρότυπα ζωής, ο ίδιος υπήρξε με την ζωή του, την στάση του, τον λόγο αλλά κυρίως με το έργο του, ένα σύμβολο και ένα πρότυπο ζωής.»

«Πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα στους τωρινούς καιρούς υπάρχει ανάγκη για προβολή τέτοιων προτύπων και συμβόλων, όχι γιατί το έχουν οι ίδιοι ανάγκη αλλά γιατί ο κόσμος χρειάζεται χειρολαβές και στηρίγματα για να μπορεί να στηρίζει την ζωή του αλλά και να υπάρχει ελπίδα σε αυτή την πραγματικότητα την οποία ζούμε», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Αμφιλόχιος.

0-kisamou1

0-kisamou2

0-kisamou3

0-kisamou4

Εμφανίσεις: 41011
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!