Επιδρομές ιερόσυλων σε Μακεδονία - Θράκη και Ήπειρο

ImageΜε ένα σιδερένιο καλέμι κατάφεραν δύο Έλληνες μουσουλμάνοι ηλικίας 30 και 22 χρόνων να διαρρήξουν την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη για να κλέψουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Ωστόσο, έκαναν τόσο θόρυβο που… σήκωσαν στο πόδι την γειτονιά!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν αμέσως, συνέλαβαν τους δύο ιερόσυλους διαρρήκτες πριν προλάβουν να κλέψουν κάτι.

Εκείνοι δικαιολογήθηκαν ότι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών χαπιών και δεν είχαν… συναίσθηση των πράξεών τους, αλλά δεν απέφυγαν την παραπομπή τους στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης που τους άσκησε δίωξη για απόπειρα κλοπής.

* Οι άγνωστοι ιερόσυλοι που διέρρηξαν το ναό του Αγίου Παντελεήμονα στις Γούβες Αρτεμισίου σπάζοντας ένα παράθυρο, φαίνεται ότι δεν ήταν… ψιλικατζήδες αλλά αρχαιοκάπηλοι που ήξεραν πού στόχευαν!

Γι’ αυτό άρπαξαν μόνο έναν πολύτιμο ασημένιο σταυρό που χρονολογείται από το 1887 και μία ξύλινη εικόνα μεγάλης αξίας. Έρευνες για τον εντοπισμό τους διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας.

*Το οργανωμένο κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων που έχει λεηλατήσει τα μοναστήρια της Ηπείρου και της νότιας Αλβανίας κρύβεται πίσω από ένα περίεργο ριφιφί στον βυζαντινό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, ένα από τα κεφαλοχώρια της ελληνικής μειονότητας πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα!

Οι δράστες τρύπησαν τη σκεπή της εκκλησίας, μπήκαν μέσα και ξήλωσαν ολόκληρο το τέμπλο του ναού μαζί με τις εικόνες!

Στη συνέχεια, διέρρηξαν από μέσα την είσοδο της εκκλησίας, φόρτωσαν τα πολύτιμα κειμήλια σε αυτοκίνητο και έφυγαν.

Εμφανίσεις: 29245
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!