Εκκλησιαστικοί ηγέτες ζητούν την απελευθέρωση των απαχθέντων Ιεραρχών

kidnapped-bishops-1

Για τη Romfea.gr, Σοφία Πολίτη

Μια ομάδα που δημιουργήθηκε για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση σήμερα για την απελευθέρωση των δύο εξεχόντων επισκόπων της Συρίας που αγνοούνται ακόμη μετά από την απαγωγή τους στην επαρχία του Χαλεπίου, τον περασμένο Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, μια διακήρυξη από τον οργανισμό Pro Oriente, με έδρα τη Βιέννη, ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο κληρικών και όσων άλλων έχουν απαχθεί στη Συρία. Καλεί ακόμη να δοθεί ένα τέλος μέσω διαπραγμάτευσης στη διαμάχη, «χωρίς καμία παράνομη εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση».

Η ανακοίνωση, εξ ονόματος του Αυστριακού Καρδινάλιου Κριστόφ Σονμπορν και άλλων έξι υψηλόβαθμων εκκλησιαστικών μελών, χαρακτήρισαν τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή ως «ένα ουσιώδες και απαραίτητο στοιχείο της κοινωνίας», που θα συνεισέφερε στη δημιουργία μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από ειρήνη και αμοιβαίο σεβασμό.

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας, της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Μελχιτικής Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας, και άλλων.

Οι επίσκοποι του Χαλεπίου, Ιωάννης Ιμπράιμ και Παύλος, είναι οι δύο χριστιανοί επίσκοποι που έχουν απαχθεί εν τω μέσω της εξέγερσης στη χώρα κατά του καθεστώτος του προέδρου Bashar al-Assad.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι υπεύθυνη για την απαγωγή είναι μια «τρομοκρατική ομάδα», και όπως εξηγούν διεθνή δίκτυα, αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που δίνουν συνήθως σε αντάρτες κατά του προέδρου Assad. Ωστόσο, μαχητές της αντιπολίτευσης στη βόρεια επαρχία της χώρας, έχουν αρνηθεί ότι απήγαγαν τους δύο επισκόπους και τόνισαν ότι εργάζονται για την απελευθέρωσή τους.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!