Λαμπρή λιτανεία της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας

photo

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Ζιδανίου της Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης βρέθηκε και φέτος την Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, κ. Παύλος.

Εκεί εψάλλει η εναρκτήριος ακολουθία του Πάσχα στο Καθολικό της Μονής, για να ακολουθήσει η μετάβαση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας μετά τιμών στον ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη.

Στη διάρκεια της μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας η πομπή στάθηκε σε όλα τα χωριά που βρίσκονται καθ’οδόν, για να την ασπαστούν οι πιστοί, οι οποίοι την υποδέχθηκαν ραίνοντας με λουλούδια το στρατιωτικό αυτοκίνητο το οποίο την μετέφερε.

Κατά την ευλογημένη αυτή κοζανίτικη παράδοση η εικόνα μεταφέρεται την Παρασκευή της Διακαινησίμου από την Ιερά Μονή στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη, για να ακολουθήσει την Κυριακή του Θωμά πάνδημη λιτάνευση στην πόλη από το ιερατείο, τις τοπικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος πιστών και να καταλήξει στο ναό του Αγίου Νικολάου.

Αφού παραμείνει εκεί για ορισμένο χρονικό διάστημα για προσκύνημα, πραγματοποιείται περιοδεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας στην πόλη της Κοζάνης για ευλογία και αγιασμό των πιστών μεταφερόμενη εκ περιτροπής σε όλους τους ενοριακούς ναούς της πόλης.

Στη συνέχεια μεταφέρεται και πάλι στην Ιερά Μονή, όπου και ανήκει.

photo5

photo1

photo2

photo3

Εμφανίσεις: 31054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!