Ναό του Αγίου Εφραίμ εγκαινίασε ο Φθιώτιδος Νικόλαος

ftiotidos

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο την Κυριακή 24 Ιουνίου τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ που βρίσκεται στο Διοικητικό και Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η κατάθεση των ιερών Λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητρόπολίτη μας κ. Νικόλαο και στην συνέχεια εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας με την συμμετοχή όλων των ιερέων και διακόνων της πόλεως Λαμίας.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε κατά την εκκλησιαστική τάξη τα Εγκαίνια. Κατά την διάρκεια των Εγκαινίων γινόταν στο εκκλησίασμα ερμηνεία των τελουμένων για να μπορεί κάθε πιστός να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα των τελετουργικών πράξεων.

Την τελετή των Εγκαινίων παρακολούθησε πλήθος πιστών που παρά τον μεγάλο καύσωνα είχε κατακλύσει τον Ναό και τους γύρω χώρους του Πνευματικού Κέντρου. Στη συνέχεια τελέσθηκε η  πρώτη Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν  στην ολοκλήρωση του Ιερού Ναού, ο οποίος αποτελεί το κόσμημα του Πνευματικού Κέντρου. Ιδιαίτερα εξέφρασε την χαρά του και τις ευχαριστίες του για την παρουσία της Καθηγουμένης Θεοδοσίας της Ιεράς Μονής του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης και αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς που τον συνδέουν με την Ιερά Μονή.

Ακολούθως η Καθηγουμένη προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μία εμβάδα από το Λείψανο του Αγίου Εφραίμ.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ετίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τον κ. Αριστομένη Καραγιώργο, καθηγητή τεχνικών, γνωστό καλλιτέχνη του χαλκού και δημιουργό πρωτότυπων έργων εμπνευσμένων από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, για την δωρεά στην Ιερά Μητρόπολη 14 έργων εκ χαλκού τα οποία αναφέρονται στην Αγία Γραφή και κοσμούν τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου.

Τέλος διένειμε σε όλο το εκκλησίασμα εικόνα του Αγίου Εφραίμ με αναμνηστικό των Εγκαινίων και ακολούθησε κέρασμα στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Κέντρου.

Η θεμελίωση του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ έγινε το 2000 ενώ τα θυρανοίξια τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας στις 16 Απριλίου του 2004 και αποτελεί από τότε πόλο έλξεως για πολλούς χριστιανούς που σπεύδουν καθημερινά να προσκυνήσουν το θαυματουργό νεοφανή Άγιο.

Ο Ναός έχει μαρμάρινο προσκυνητάριο, τέμπλο και δεσποτικό θρόνο και αγιογραφήθηκε από μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλας Πατρών.

Στην ακολουθία των εγκαινίων και την θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Άνθιμος Νερατζής, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Σερέτης, ο Αρχιδιάκονος π. Αθανάσιος Κυρίτσης και οι Διάκονοι π. Αγαθόνικος Βενετσάνος, π. Αλέξιος Καπανδρίτης και π. Αμβρόσιος Αναστασίου και έψαλε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Η τελετή των εγκαινίων και η θεία Λειτουργία μεταδόθηκαν από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως και τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος».

Στις λατρευτικές ακολουθίες παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Φώσκολος ο Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Λιασκώνης, όλοι οι ιερείς της Λαμίας και πλήθος κόσμου.

efraim

efraim1

efraim2

efraim3

efraim4

efraim5

efraim6

efraim7

efraim8

efraim8

efraim10

efraim11

Εμφανίσεις: 72603
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!