Φθιώτιδος: ''Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη οδός που οδηγεί στον Χριστό''

img 4017

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίσας μεταξύ άλλων ότι σήμερα, που ο ανθρώπινος εγωισμός, η συντονισμένη επιθετικότητα των αποκρυφιστικών παραθρησκειών και η αθυμία και χλιαρότητα των συγχρόνων χριστιανών έχει παραμορφώσει το αληθινό πρόσωπο του Χριστού, η μόνη οδός που οδηγεί στον πραγματικό Χριστό είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στην ζωή της οποίας μπορεί ο άνθρωπος να συναντήσει τον Χριστό, όπως τον συνήντησε ο Απόστολος Ανδρέας.

Χρέος ημών των Ορθοδόξων και όλων των Χριστιανών είναι να διατηρήσουμε ακέραιο και ανόθευτο το πρόσωπο του Μεσσίου μας για να μπορεί ο κόσμος να ελπίζει σε μια συνάντηση με την πραγματική σωτηρία, που είναι ο Ιησούς Χριστός.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Ιωακείμ και όλους τους εορτάζοντας την ονομαστική τους εορτή.

img 4015 1

img 4012 0

img 4019 1

Εμφανίσεις: 24792
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!