Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γεροντίσσης στην Ι.Μ. Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

gerontissis-3

Εν πληθούση Εκκλησία και με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα και την αρμόζουσα κατάνυξη εορτάστηκε η Υπεραγία Θεοτόκος η επικαλουμένη Γερόντισσα, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας.

Των Ιερών ακολουθιών του εσπερινού, του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος μετά πλειάδος Ιερέων.

Τον θείον λόγον εκήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολεως Θεσσαλιώτιδος Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Θεοδωρόπουλος,εξυμνώντας το πάνσεπτον πρόσωπον της θεομήτορος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε: <<......αυτές τις άγιες ημέρες της προετοιμασίας για την μεγάλη εορτή των Χριστουγγένων δεν θα πρέπει να ομοιάσουμε στους Βηθλεεμίτες που είχαν κλέισει τις πόρτες στην γέννηση του Χριστού αλλά όλοι μας να ανοίξουμε τις καρδιές μας για να υποδεχθούμε στο πρόσωπο του κάθε πονεμένου, τον Χριστό.

Τον λόγον εν συνεχεία έλαβε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ν. Αγχιάλου Πρωτοπρ. Αθανάσιος Μακαντάσης και εκ κέντρου καρδίας ευχαρίστησε τον σθεναρό και χαλκέντερο Μητροπολίτη, ο οποίος στέκει άσειστη κολόνα και άγρυπνος φρουρός προάσπισης των ανθρωπίνων ψυχών.

<<........ο λόγος Σας Σεβασμιώτατε, στα δίσεκτα αυτά έτη που ζούμε -τόνισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος-είναι πάντοτε άλατι ηρτημένος, ο πατερικός, ο παραδοσιακός και σύγχρονος, ο πάντοτε επίκαιρος και ως δρόσος αερμών ενσταλάζεται στις διψώσες ψυχές των πιστών προσφέροντας βεβαίαν ελπίδαν και δύναμιν για να συνεχίσουν την ανηφορικήν πορείαν της ζωής των.

Αλλά πρωτίστος Σεβασμιώτατε είναι η συμπεριφορά Σας εκείνη που Σας καθιστά πρώτυπο για τους ανά την Ορθοδοξίαν Αρχιερείς.

Πριν 16 έτη και 17 ημέρες μας αγαπήσατε πριν ακόμα μας γνωρίσετε, αλλά με το πράον και ησύχιον, το γλυκήν και μειλίχιον του χαρακτήρος Σας μας έκαναν να γίνουμε αιχμάλωτοι της δικής Σας αγάπης και της δικής Σας ευγένειας.

Όλα αυτά τα έτη της Θεοφιλούς και αόκνου ποιμαντορίας Σας παρά τα αβλεπήματά μας Εσείς ποτέ δεν μας παραβλέψατε αλλά είστε πάντοτε κοντά μας και κάνετε έκδηλη την ανυπόκριτη αγάπη Σας.

Σεβασμιώτατε στο πρόσωπό Σας αναγνωρίζουμε τον φίλο,αγαπούμε τον αδελφό και σεβόμαστε τον Πατέρα.

Θα είμαστε πάντοτε συνκυρηναίοι στον Σταυρόν της Αρχιεροσύνης Σας, στην Σταυροαναστάσιμη θυσιαστική και θεοφιλή Επισκοπική Σας πορεία.

Σας παρακαλούμε να παραμείνετε όπως είστε και εμείς θα ικετεύομε πάντοτε τον γλυκήτατον Ιησούν να χαρίζει εις τον ανάδην, δόλιχον και δρόμον της Αρχιερατικής Σας διακονίας έτη πολλά, άλυπα και ακύμαντα.

gerontissis-1

gerontissis-2

gerontissis-4

gerontissis-5

gerontissis-6

Εμφανίσεις: 40486
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!