Θεοφάνεια στο χιονισμένο Νευροκόπι με -10 βαθμούς

0-zixnon

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ακρτική μας Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε το χιονισμένο Νευροκόπι και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, και κατόπιν στον χείμαρο της πόλεως στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Παρά το δριμύ ψύχος των -10 βαθμών κελσίου αρκετοί νεαροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά του χειμάρρου για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Εν συνεχεία, στις δώδεκα το μεσημέρι, προέστη στην ακολουθία της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην γέφυρα του ποταμού Αγγίτη του Δημοτικού Διαμερίσματος Γραμμένης του Δήμου Προσοτσάνης, όπου και εκεί παρά το δριμύ ψύχος αρκετοί τολμηροί νεαροί βούτηξαν στα νερά του ποταμού για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος και στις δύο τελετές πού προέστη εκτός από τις Αρχιερατικές ευχές και ευλογίες του, πού απεύθυνε στους τοπικούς φορείς και τους πολυπληθείς πιστούς, προσέφερε από ένα συμβολικό δώρο στους νεαρούς πού ανασύραν τον Τίμιο Σταυρό.

0-zixnon1

0-zixnon2

Εμφανίσεις: 98972
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!