Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στα κρατητήρια του Α.Τ. Νέας Ιωνίας

ImageΤα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας των φυλακών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Μητροπολίτου σε κρατητήρια Αστυνομικού Τμήματος Πανελληνίως. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν, με θέρμη, ο Διοικητής, Αστυνομικός Υποδιοικητής κ. Δήμος Μουστέλης και το προσωπικό του Τμήματος.


Ο κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε τα κρατητήρια του Τμήματος, τα οποία προσφάτως ανακαινίστηκαν, με έξοδα του Συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος», ο οποίος προχώρησε στον υδροχρωματισμό και ελαιοχρωματισμό τους, ενώ θα ακολουθήσει άμεσα και η αντικατάσταση των στρωμάτων. Συνομίλησε με τους οκτώ κρατουμένους και τους προσέφερε από μία προσωπική ευλογία.

Ο Διοικητής του Τμήματος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον π. Θεόδωρο για την παρουσία της τοπικής Εκκλησίας και την προσφορά της για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των κρατουμένων.

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος για το έργο τους και διαβεβαίωσε για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλει την Ελληνική Αστυνομία η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Ζήτησε δε ν' αντιμετωπίζονται οι κρατούμενοι με ανθρωπιά, ως εικόνες του Θεού.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, επίσης, στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, προς τον οποίο έθεσε το ζήτημα της πιστοποίησης των κληρικών εκείνων που διακονούν στα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε, να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα, σε συνεννόηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Εκκλησία μας στο χώρο των φυλακών.

Εμφανίσεις: 78101
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!