Δωδώνης: "Κίνδυνος να κλείσουν εκκλησίες από έλλειψη ρευστού"

Image

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πλέον και τους Ιερούς Ναούς, αφού ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να αφήσει στα παγκάρια και έτσι όλα δείχνουν πως είναι πιθανό να σταματήσει η λειτουργία αρκετών εκκλησιών στον τόπο μας!

Χθες το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Δωδώνης και Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, σημειώνοντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η πρώτη εκκλησία που θα κλείσει θα είναι αυτή της Αγίας Τριάδας, μιας και δεν έχει να πληρώσει ούτε τα αναγκαία λειτουργικά της έξοδα.

Πέρα, όμως, από τους Ναούς κινδυνεύει άμεσα και το βοήθημα που δίνει η Μητρόπολη σε άπορους φοιτητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Μητροπολίτης, κ. Διονύσιος, στο ταμείο υπήρχαν 25.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από τα “τυχερά” του κ. Χρυσόστομου.

Τώρα, όμως, το ποσό αυτό έχει μειωθεί και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, τότε από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα κοπεί το βοήθημα σε 140 σπουδαστές!

Παράλληλα, μεγάλος όμιλος ξενοδοχείων ζήτησε να συνεργαστεί με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, ούτως ώστε την Κυριακή του Πάσχα να “στηθεί” ένα μεγάλο τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι πάρουν το σχετικό κουπόνι από τη Μητρόπολη.

Εμφανίσεις: 57361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!