Ημερίδα ποιμαντικής επιμόρφωσης με θέμα "Εξομολόγηση και ψυχική υγεία"

ipe

Το «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο του σεμιναρίου της Εξομολογητικής, διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 την τρίτη κατά σειρά Ημερίδα με θέμα: «Εξομολόγηση και ψυχική υγεία».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιερά Μονή Πεντέλης) με εισηγητές τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Πινακούλα και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη.

Οι εισηγήσεις των δύο ομιλητών είχαν κεντρικό θέμα το Μυστήριο της Εξομολογήσεως και τη σχέση του με την ενοχή και την ψυχική υγεία.

Τονίστηκε και από τους δύο ομιλητές η θεραπευτική δύναμη του μυστηρίου της μετανοίας, ο ρόλος του ιερέα αλλά και η αναγκαιότητα διαχωρισμού του από την όποια ψυχοθεραπευτική μέθοδο.

Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων δόθηκαν αρκετά παραδείγματα.

Κατόπιν αυτών και με συντονιστή τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη, ακολούθησε ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν περίπου 100 ιερείς, ενώ κατά τη λήξη της συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε στους παρισταμένους ιερείς η συνέχιση του προγράμματος στο καινούριο ακαδημαϊκό έτος με δυνατότητα προσθήκης και νέων ενδιαφερομένων.

ipe3

Εμφανίσεις: 25143
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!