Kυριακή της Ορθοδοξίας στην Παναγία Σουμελά του Δήμου Αχαρνών

iliou

Σήμερα 4 Μαρτίου, πρώτη Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία σύμφωνα με της αρχαία παράδοση, εορτάζει την αναστήλωση των αγίων και σεπτών Εικόνων και των Θρίαμβο της Ορθοδοξίας επί των αιρετικών εικονομάχων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ Αθηναγόρας τέλεσε την Θεια Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Δήμου Αχαρνών.

Στην Θεια Λειτουργία, η οποία τελέστηκε με πάση λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, παρευρέθηκε και συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και τελέσθηκε η Τελετή της Ορθοδοξίας κατά την τάξη του Πατριαρχείου Μόσχας.

Να σημειωθεί ότι την Θεια Λειτουργία παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι του πολιτικού βίου της πόλης των Αχαρνών μεταξύ των οποίον ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ντούρος, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου και οι πολιτευτές της ευρύτερης περιοχής των Αχαρνών.

Επίσης την λιτάνευση των Ιερών εικόνων παρακολούθησε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης καθώς και οι εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος των Πρεσβειών της Ρωσίας και του Καζακστάν.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αθηναγόρας απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα με χαιρετισμό και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

0-soumela

0-soumela1

iliou2

0-soumela2

Εμφανίσεις: 84838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!