Ελβετίας Ιερεμίας: 'Ο κόσμος στερείται σήμερα του Πνευματικού Λόγου'

elvetias

Το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, συνεχίζον την θεσπισθείσαν παράδοση εόρτασε με λαμπρότητα και εφέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας και δέχθηκε εις τον Ιερόν Ναό του Αποστόλου Παύλου το πολυπληθές ποίμνιο όλων των Ορθοδόξων Παροικιών των Εκκλησιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ρωσίας, Αντιοχείας, Σερβίας και Ρουμανίας

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας και Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου και συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, καθώς και όλοι οι ιερείς των άλλων Ορθοδόξων Ενοριών της Γενεύης.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία έψαλαν εμμελέστατα και κατανυκτικά στα Ελληνικά, Γαλλικά, Ρωσικά και τα Ρουμανικά.

Μετά την λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας ανεφέρθη στην σημασία της εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας και το πόσο ο σημερινός χριστιανικός κόσμος , πιστός ερμηνευτής της Οικουμενικής και Συνοδικής Συνειδήσεως προετοιμάζεται για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Ορθοδόξου Συνόδου.

Η Ορθοδοξία, είπε δεν χρειάζεται να προτρέχει πιεζόμενη δια να δώση το μήνυμά της, οι συνθήκες όμως της σημερινής εποχής πιέζουν και επιβάλλουν να απαντήσουμε στα επείγοντα και πολλαπλά ερωτήματα του συγχρόνου ανθρώπου.

Στερείται ο κόσμος σήμερα του Πνευματικού Λόγου και ο Λόγος της Ορθοδοξίας , είναι λόγος συνεπής προς την Εκκλησία και μήνυμα ενθαρρυντικό και αξιόλογο για την ισορροπία της διπλής φύσεως του ανθρώπου, διότι πράγματι η ανθρωπότης, τουλάχιστον η Χριστιανική, αναζητεί την έκφρασή της.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας   εις τους φιλόξενους χώρους του Ορθοδόξου Κέντρου προσεφέρθη δεξίωσης προς το εκκλησίασμα και γεύμα εις τους ιερείς και τους οικείους αυτών.

0-sampezi

0-sampezi1

0-sampezi2

0-sampezi3

0-sampezi4

0-sampezi6

0-sampezi7

Εμφανίσεις: 40990
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!