Ημερίδα: «Η εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα»

imerida-imkifisias

Η ημερίδα ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 4 Μαρτίου, (Κυριακή της Ορθοδοξίας) με τρισαρχιερατική Θ. λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι. Συλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Έγγρας κ. Πορφύριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συμπαραστατούμενοι από πρεσβυτέρους και διακόνους. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και την καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών εικόνων, η ημερίδα συνεχίσθηκε στην αιθουσα τελετών του Δήμου Αμαρουσίου, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη, του Προξένου Μαδαγασκάρης και πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προσφωνόντας τους παρισταμένους, τόνισε τη σημασία της Ιεραποστολής η οποία ανήκει στη φύση της Εκκλησίας και την ανάγκη στήριξης απ’όλους μας, ώστε το Ευαγγέλιο του Χριστού να κηρυχθεί παντού. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Με πολύ γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται στη Μαδαγασκάρη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ιγνάτιος. Παράλληλα παρουσίασε και το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται.

Ακολούθησε η προβολή μιας ταινίας για την Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη, παραγωγής ΕΡΤ 3.

Την προσωπική του μαρτυρία παρουσίασε στη συνέχεια ο εκ Μαδαγασκάρης Ιερέας π. Στέφανος Traera Nirina.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Έγγρας κ. Πορφύριος του Πατριαρχείου τής  Σερβίας, παρουσίασε το πολύπλευρο πνευματικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας μετά την κομμουνιστική λαίλαπα, το οποίο δίδει ουσιαστικές απαντήσεις στα καυτά υπαρξιακά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο κ. Ευάγγελος Μαρινόπουλος, συνεργάτης του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής, μίλησε για την προσφορά του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ανά τον κόσμο Ιεραποστολή.

 Μικρή σύνοψη όσων ελέχθησαν έκανε ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως  Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης.

Την ημερίδα έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ευχαρίστησε, τον κ. Δήμαρχο για την προσφορά της αιθούσης, τους εισηγητές  τους κοπιάσαντας καθώς και όλους τους παρευρεθέντας και ευχήθηκε κάθε ευλογία στο έργο της Ιεραπαστολής.

Συμπεράσματα Ημερίδος

- Η Ιεραποστολή ανήκει στη φύση της εκκλησίας˙ είναι η συνέχισις του έργου του Χριστού, δηλαδή η προσφορά της σωτηρίας στην ανθρωπότητα, η συνεχής μετάγγισις νέας ποιότητας ζωής στήνανθρώπινη κοινωνία˙ <<ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσιν>> (Ιω. ι 10)

- Το Ευαγγέλιο απευθύνεται προς όλους τους λαούς˙ και συνεπώς το έργο της Εκκλησίας παραμένει ημιτελές, όταν περιορίζεται σε ωρισμένα μόνο γεωγραφικά η κοινωνικά πλαίσια. Πεδίο δρλασεως αποτελεί όλη η οικουμένη

-  Η ιεραποστολική ακτινοβολία δεν υπήρξε υποχρέωσις των πρώτων μόνο χριστιανικών γενεών, αλλ’αποτελεί καθήκον των χριστιανών όλων των εποχών.

- Σκοπός της ιεραποστολής δεν είναι η κατάκτησις του κόσμου, αλλ’η <<εν Αγίω Πνεύματι>> μετάδοσις του λόγου και της χάριτος του Θεού, η φανέρωσις της δόξης Του

Εμφανίσεις: 52498
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!