Ναυπάκτου: «Η αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να γίνει με πνευματικά μέσα»

ImageΔιαβάσαμε ένα κείμενο του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, στο οποίο αναφέρεται μια πρωτοβουλία εθελοντισμού.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου αναφερόμενος στην σημερινή κρίση, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κρίση πού περνούμε αυτόν τον καιρό στην Πατρίδα μας δεν είναι απλώς κρίση οικονομική, αλλά πνευματική, κρίση αγάπης στον Θεό και τον άνθρωπο.»

«Η αντιμετώπισή της πρέπει να γίνει με μέσα πνευματικά, δηλαδή με μετάνοια, προσευχή και απόλυτη εμπιστοσύνη στην Πρόνοια τού Θεού», προσθέτει ο Μητροπολίτης Ιερόθεος.

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Παράλληλα πρέπει να αναπτυχθή και ο αλτρουισμός, η εθελοντική προσφορά και η φιλανθρωπία. Δεν πρέπει να το περιμένουμε από το Κράτος, γιατί αυτό δεν μπορεί να ανταποκριθεί.»

Ενώ συμπληρώνει: «Ο λαός έχει μια σοφή παροιμία: «Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο».

«Δεν μπορούσε να μείνουμε απαθείς ούτε να γίνουμε απάνθρωποι με το να συσσωρεύουμε υλικά αγαθά σαν τον άφρονα πλούσιο της παραβολής. Όταν δίπλα μας υπάρχει πόνος και πείνα δεν δικαιολογείται αδράνεια, ούτε εναπόθεση των ευθυνών σε άλλους», καταλήγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Εμφανίσεις: 34091
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!