Ο Αρχιμ. Αλέξανδρος Κίλε ευχαριστεί μέσα από την Εντατική

kile-14019

Με φωνή τρεμάμενη και γεμάτη πόνο, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Κίλε, μας μίλησε μέσα από την Εντατική Μονάδα του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Robert Wood Johnson», στην πόλη New Brunswick της Νέας Ιερσέης, για να εκφράσει τις ευχαριστίες του «σε όλους για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους από παντού», και συνάμα να ευχαριστήσει τον «Εθνικό Κήρυκα» που «πληροφόρησε τους ανθρώπους», όπως είπε.

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Κίλε, εκ των δραστήριων κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και πιο ειδικά της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, στις κοινότητες της οποίας ιερατεύει με ευδοκίμηση επί σειρά ετών, νοσηλεύεται από τις 22 Φεβρουαρίου στο ως άνω Νοσοκομείο λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη σε αυτοκινητικό ατύχημα, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 27 Φεβρουαρίου, 2012.

«Είμαι χάλια, με χτύπησε αμάξι και μου έσπασε τα οστά μου παντού, τα πλευρά μου, την λεκάνη μου, μόνο κάτω τα πόδια μου κρατούν και πάνω λίγο», μας ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Κίλε.

Στην ερώτηση τι σας λένε οι γιατροί, απάντησε: «Μου λένε ότι χρειάζεσαι πέντε μήνες θεραπεία για να δέσουν τα κόκαλα και μετά φυσιοθεραπεία κι όλα τα σχετικά».

Οπως είπε, «πρώτα πρώτα θέλω να ευχαριστήσω αρχιερείς, ιερείς, λαό, παιδιά, οι οποίοι πλημμυρίζουν το νοσοκομείο, από το Λονγκ Αϊλαντ, από το Μανχάταν, από τη Νέα Ιερσέη, από παντού. Εχουν επικοινωνήσει και επικοινωνούν από την Ελλάδα, από την Κωνσταντινούπολη, από τον Καναδά, από την Ελβετία, δεν περίμενα τόσο ενδιαφέρον, πράγμα το οποίο με συγκινεί βαθύτατα και ζητώ την προσευχή τους γιατί είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση μου».

Και εξήγησε πως «σ’ αυτές τις θεραπείες που μου υποβάλλουν την μία μετά την άλλη είναι και επικίνδυνες διότι μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό ή καρδιακό, καταλαβαίνετε».

Στην ερώτηση, αυτή τη στιγμή που μιλούμε πού είστε, μας είπε «είμαι στην Εντατική και σε λίγο θα με πάρουν για MIR και για άλλες εξετάσεις».

Οσο για το αν υποβλήθηκε σε εγχείρηση, είπε πως «έκανα την πρώτη μέρα για να σταματήσει η αιμορραγία στη λεκάνη. Αλλά έχω πολλούς πόνους, κάθε μία ώρα μου δίνουν παυσίπονο», είπε και τόνισε: «Ο,τι θέλει ο Θεός».

«Υπηρέτησα πολλές κοινότητες και πληροφορήθηκαν από τον ‘Ε.Κ.’. Την Κυριακή ήλθαν εδώ παιδιά με εικόνες που ήταν της Ορθοδοξίας και προσεύχονταν και εύχονταν λέγοντας ‘Κύριε Ιησού Χριστέ σώσε τον αγαπητό μας ιερέα’. Ηταν να κλαις από συγκίνηση. Αλλοι έρχονται με φαγητά και γλυκά. Αν δείτε εδώ το Νοσοκομείο έχουν στείλει πάνω από πεντακόσια λουλούδια γνωστοί και φίλοι από παντού».

Του ζητήσαμε να μας περιγράψει πώς ακριβώς συνέβη το ατύχημα. «Είναι απλός δρόμος, δεν είναι κεντρική αρτηρία, δύο νέοι 20 χρονών με ‘Μερσεντές’ έτρεχαν με υπερβολική ταχύτητα και με χτύπησαν από αριστερά, μπήκε η πόρτα μέσα, το τιμόνι στην αγκαλιά μου και οι αερόσακοι δεν άνοιξαν».

Στο σημείο αυτό είπε «κουράστηκα δεν μπορώ να μιλήσω άλλο, σας ευχαριστώ για όλα».

Επειτα από λίγο επικοινώνησε ο ίδιος μαζί μας και είπε, «συγνώμη αλλά ξέχασα να σας πω ότι ο Μητροπολίτης μας, ο Ευάγγελος, έρχεται και με επισκέπτεται κάθε μέρα, παρόλο ότι μπήκαμε στη Μεγάλη Σαρακοστή κι έχει Ακολουθίες» και συμπλήρωσε «επίσης σας παρακαλώ να γράψετε ότι ευχαριστώ ολόκληρη την κοινότητά μου του Αγίου Δημητρίου του Γιούνιον».

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Κίλε γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μαθήτευσε στα εκεί ελληνικά εκπαιδευτήρια.

Το 1974 μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά όπου αποφοίτησε από το Λύκειο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Κολέγιο στη Βοστώνη και στη συνέχεια σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1985.

Τον Σεπτέμβριο του 1986 εκάρη Μοναχός και χειροτονήθηκε Διάκονος από τον αείμνηστο Επίσκοπο Ντιτρόιτ Τιμόθεο, ενώ Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1986 από τον Επίσκοπο Μελόης Φιλόθεο στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Νέας Υόρκης.

Ομιλεί Ελληνικά, Βουλγαρικά, Τουρκικά, Γαλλικά και Αγγλικά.

Εμφανίσεις: 37716
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!