Ονομαστήρια Επισκόπου Μαραθώνος Μελίτωνα

meliton

Στις 9 Μαρτίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων.

Στη χορεία αυτή των μαρτύρων οι οποίοι μαρτύρησαν το 320μ.Χ. συγκαταλέγεται και ο Άγιος Μελίτων, στρατιώτης και αυτός, όπως και όλοι τους.

Με την ευκαιρία αυτή εόρτασε την ονοματική του εορτή ο Θεοφ. Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων, Βοηθός Επίσκοπος του Μακ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, τελώντας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, με τη συμμετοχή ιερέων - πνευματικών του αναστημάτων, αλλά και τη συμμετοχή του πιστού λαού της ενορίας του Αγίου Γεωργίου ο οποίος τρέφει αισθήματα αγάπης και σεβασμού πρός το πρόσωπο του. Στο Άγιο Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε τους δύσκολους χρόνους, αλλά και τις άσχημες συνθήκες ζωής των Αγίων, οι οποίες όμως δεν τους πτόησαν να απαρνηθούν τη πίστη τους και να μην δεχθούν το στέφανο του μαρτυρίου και προέτρεψε το πιστό λαό να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους, να οπλιστούν με πίστη, υπομονή και ελπίδα έτσι ώστε να διέλθουν το "δριμύ χειμώνα" της δύσκολης εποχής μας.

Πρό του "Δι' ευχών" ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχήθηκε πρός τον εορτάζοντα Επίσκοπο τα έτη του να είναι πολλά, να διάγει με πλήρη πνευματική και σωματική υγεία, αλλά και να παραμείνει άνθρωπος αγάπης και θυσιαστικής προσφοράς για τον πλησίον.

Ακολούθως και ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος προϊστάμενος του Ιερού Ναού μετέφερε στον Θεοφίλεστατο Μαραθώνος τις ευχαριστίες του αλλά και όλου του πληρώματος της ενορίας για την στήριξη και αγάπη πρός τον ίδιο αλλά και ανεξαιρέτως όλους του ενορίτες, με την ευχή να του χαρίζει ο Πανάγαθος Θεός πλήρη υγεία και τα χρόνια του να είναι πάμπολλα και ανέφελα απο στενάχωρες στιγμές. 

Το εσπέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό ο Θεοφ. Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων τέλεσε και την ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών πρός την Υπεραγία Θεοτόκο και δέχθηκε πάλι τις ευχές των πιστών.

marathonos

marathonos1

marathonos2

christodoulos

marathon

onomastiria-metlio

peiraios-marathonos

Εμφανίσεις: 120316
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!