Ε' Συμπόσιο Βυζαντινών Χορωδιών στην Θεσσαλονίκη

profitis-ilias-pylaias

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η γνωστή για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της ενορία του Προφήτη Ηλία Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, με τη φροντίδα φυσικά του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Δημητρίου Τζιαφά, εμπλουτίζει την κατανυκτικότατη περιόδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και προβάλλει τους ύμνους και τα νοήματά της, διοργανώνοντας το Ε’ Συμπόσιο Βυζαντινών Χορωδιών.

Πολλές χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στην επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, που αποτελεί πλέον θεσμό για την ενορία αλλά και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος θα συμμετέχουν οι χορωδίες των Ιερών Ναών Αγίου Φωτίου του μεγάλου, Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ και Προφήτη Ηλία Πυλαίας, οι οποίες ήδη προετοιμάζονται πυρετωδώς για την παρουσίαση και τον ευγενή συναγωνισμό.

Εκτός του καθιερωμένου αυτού θεσμού, η εν λόγω ενορία έχει διοργανώσει στο πρόσφατο παρελθόν και τρία φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών συνόλων και φυσικά των αντίστοιχων χορωδιών, που η ενορία διαθέτει.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής εκδήλωσης με έντονο ακαδημαϊκό χαρακτήρα, δίνει η παρουσία του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχάλη Τρίτου, ενός καταξιωμένου καθηγητή με ουσιαστική προσφορά στα πνευματικά και εθνικά δρώμενα, γνωστού για τις καίριες παρεμβάσεις του σε ζητήματα της επικαιρότητας, ο οποίος θα ομιλήσει επίκαιρα αναπτύσσοντας το θέμα: «Το στάδιον των αρετών ηνέωκται».

Όπως και σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, δε θα λείψει από την εκδήλωση και ο ακούραστος καλός ποιμένας της Θεσσαλονίκης, ο δυναμικός και πάντα μαχητικός Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ο οποίος και θα ολοκληρώσει με την ομιλία του την όλη εκδήλωση.

Σύμφωνα με τις προσκλήσεις και τις αφίσες, που κυκλοφορούν σε όλη την πόλη, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Β’ Κυριακή των Νηστειών, εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Εμφανίσεις: 60431
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!