Συναντήσεις συνεργασίας με την Ρ/Καθολική Εκκλησία από την "Αποστολή"

1755140

«Η χρηματοοικονομική κρίση που περνά ο κόσμος, μας οδηγεί όλους στο να εξετάσουμε σε βάθος τις ηθικές αξίες που διέπουν την κοινωνική συγκατοίκηση. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τα αίτια της κρίσης, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε το ταξίδι της ζωής μας, να βρούμε νέους κανόνες, να χτίσουμε πάνω στις θετικές εμπειρίες και να απαρνηθούμε τις παλιές».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε σήμερα ο Γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη Mario Toso, Επίσκοπος di Bisarcio, στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα στο μέγαρο του Αγίου Καλλίστου στη Ρώμη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διεθνή οικονομική κρίση και εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης της μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπίας. O κ. Δήμτσας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά το έργο  της «Αποστολής». Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος, με ιστορία, πολιτισμό, προσφορά, και πίστη στον ορθόδοξο χριστιανισμό κάτι που ορισμένοι στην Ευρώπη ξεχνούν αυτές τις στιγμές ή δεν θέλουν να θυμούνται».

Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία γιατί η «Αποστολή» δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην αναζήτηση του κοινού καλού.

Ο Επίσκοπος Toso υπογράμμισε από την πλευρά του ότι πρέπει να υπάρξει πίστη και όχι παραίτηση και συνεργασία για να βρεθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης του μέλλοντος. Αναφερόμενος στα χρηματοοικονομικά μέτρα επισήμανε πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση να λαμβάνεται υπόψη κατά τη σχεδίασή τους και η ανθρώπινη διάσταση. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης κοινών προγραμμάτων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Κ. Δήμτσας βρίσκεται στη Ρώμη από το Σάββατο, ως επίσημος προσκεκλημένος της κοινότητας του «Αγίου Αιγιδίου».

Το Σάββατο έγινε επισήμως δεκτός στα κεντρικά γραφεία της κοινότητας όπου και ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον υπεύθυνο οικουμενικών και διεθνών σχέσεων π. Ρομπέρτο Κερουμπίνι για τις φιλανθρωπικές δράσεις και το έργο της κοινότητας των  65.000 εθελοντών.

Την Κυριακή το κλιμάκιο της ΜΚΟ «Αποστολή» είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το σχολείο μεταναστών, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων που εφαρμόζονται. Σήμερα ο κ. Δήμτσας, ο π. Ρομπέρτο Κερουμπίνι και η υπεύθυνη της υπηρεσίας για τη φτώχεια του «Αγίου Αιγιδίου» Φρατζέσκα Τζούκαρι συζήτησαν τρόπους συνεργασίας σε θέματα αστέγων, συσσιτίων και μέριμνας των φυλακισμένων, αλλά και την δυνατότητα εκπόνησης κοινών προγραμμάτων που μπορούν να εφαρμοστούν σε συνεργασία με τον Δήμο της Ρώμης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

1755141

1755142

Εμφανίσεις: 42476
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!