Xειροτονία Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου (ΦΩΤΟ - VID)

0-iakobos

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 11Μαρτίου 2012 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, η χειροτονία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πετράκη Αρχιμ. Ιακώβου σε Επίσκοπο Θαυμακού.

Της Θείας Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ιερισσού Νικόδημο, Ελασσώνος Βασίλειο, Σύρου Δωρόθεο, Θερμοπυλών Ιωάννη, Κορίνθου Διονύσιο, Χαλκίδος Χρυσόστομο, Κηφισίας Κύριλλος και τους Επισκόπους Μαραθώνος Μελίτων, Χριστιανουπόλεως Προκόπιο, Ελαίας Θεοδώρητος, Ναζιανζού Θεοδώρητο, Διαυλείας Γαβριήλ και Σαλώνων Αντώνιο.

Ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε: "Ιδού, σήμερον κατά την ευχαριστιακή σύναξη ίσταμαι, μετά φόβου και συνοχής καρδίας, ενώπιόν Σας, Μακαριώτατε και Δέστποτα, Σεπτέ της Εκκλησίας Προκαθήμενε, δια να δεχθώ το πλήρωμα της Ιερωσύνης, το Αρχιερατικό χάρισμα".

"Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας Εσάς, Μακαριώτατε, δια την εμπιστοσύνη και την πατρική Σας αγάπη, την ελεήμονα καρδιάν Σας, την Σεπτήν χορείαν των Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, οι οποίοι με εξέλεξαν Τιτουλάριο Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού", πρόσθεσε ο κ Ιάκωβος.

Συγκινιτική ήταν η στιγμή όταν ο νέος Επίσκοπος και Ηγούμενος της Μονής Πετράκη, αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Ιερισού κ. Νικόδημο, τονίζοντας ότι "επιτρέψατέ μου να εκφράσω το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Νικόδημο, ο οποίος με περιέλαβε με υπερβάλουσα αγάπη και πατρική στοργή".

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στα πλούσια χαρίσματα του νέου Επισκόπου καθώς και στην επιτυχημένη μέχρι σήμερα διακονία του.

"Θα ήθελα να σε παρακαλέσω θερμά σε συνεργασία με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη να ενώσετε τις δυνάμεις τις πνευματικές και υλικές και να δείξετε σ΄αυτό το κόσμο ότι ενωμένοι έχουμε την δύναμη να φανούμε χρήσιμοι στην πατρίδα μας αυτές τις ώρες", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Επίσης ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη συμβολή και προσφορά της Ιεράς Μονής Πετράκη στο Έθνος μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δεσμεύμενη εκκλησιαστική περιουσία.

"Ζητούμε να αποδεσμευτεί ότι έμεινε από την περιουσία μας (4%) για να αξιοποιηθεί προς όφελος του Ελληνικού λαού, μια περιουσία η οποία κατασπαταλήθηκε και ποδοπατήθηκε. Σήμερα βλέπουμε ότι χαράζει μια ανατολή σ΄αυτό το σημείο με το Κράτος, και πιστεύουμε θα μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερο", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής / Romfea.gr

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

28

16

17

18

19

20

21

22

23

24

29

26

27

Εμφανίσεις: 249066
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!