Βελεστίνου: 'Να μνημονεύετε τον μακαριστό Χριστόδουλο'

0-velestinou

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του έν Πάτμω και με την ευκαιρία αυτή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος τελέστηκε σήμερα Κυριακή Β' Νηστειών 11 Μαρτίου, Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και απείρου ευγνωμοσύνης ο προϊστάμενος και εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, ευχαριστώντας και καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, 

"...όσοι ζήσαμε κοντά στο Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο έχουμε χρέος να τιμούμε σε κάθε ευκαιρία την μνήμη Του, γιατί η δική Του Πατρική αγάπη και καλοσύνη, ανέδειξε τον κάθε ένα απο εμάς μέσα στο Εκκλησιαστικό χώρο και όλοι μας, πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι όποια θέση και να κατέχουμε - τα πάντα , τα οφείλουμε σε Εκείνον.

Παρ' ότι πέρασαν Τέσσερα έτη απο την εκδημία Του, συνέχισε, η θύμηση του δεν ξεθωριάζει αλλά αντιθέτως η απουσία Του γίνεται όλο και πιο αισθητή όσο ποτέ άλλοτε. Λές και ήταν εχθές όπου το πλήθος των Παν - Ελλήνων τον συνόδευαν στη τελευταία Του κατοικία, η οποία ακόμη και σήμερα είναι κατάσπαρτη απο τα άνθη της αγάπης αλλά και της ευγνωμοσύνης που τρέφουν πρός το πρόσωπο Του. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, είπε κλείνοντας τη προσλαλιά του, οι οποίοι λέγουν ότι εάν ζούσε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ η Ελλάδα και οι κάτοικοι της, το Έθνος ολόκληρο, δεν θα έφταναν ποτέ σ' αυτό το κατάντημα αλλά και στην πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον..."

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε τον π. Χριστόδουλο για την ευκαιρία που του έδωσε να τιμήσει για μια ακόμη φορά τη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, με τον οποίο διατηρούσε στενούς πνευματικούς δεσμούς. 

Ανεφέρθη στη πολυδιάστατη προσωπικότητα Του, τα αξεπέραστα χαρίσματα Του, στην ανεξικακία Του, στην αγαπώσα καρδία Του, ακόμη και για εκείνους που τον είχαν πικράνει, αλλά και στην ηρωική και πρός μίμηση στάση Του απέναντι στην ασθένεια και το θάνατο. 

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε το πιστό λαό, πάντοτε να μνημονεύει στις προσευχές του το όνομα του Μακαριστού Μεγάλου -όπως χαρακτηριστικά είπε- Αρχιεπισκόπου, για την ανάπαυση της ψυχής Του, όπως και εκείνος μεσιτεύει στο Θρόνο του Θεού, για όλους εμάς οι οποίοι ζούμε στη φθορά της εδώ ζωής.

 ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΑ !

0-velestinou1

0-velestinou2

koliba-makaristos

Εμφανίσεις: 39036
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!