Ο Ηγούμενος της Μονής Σταυρού απαντά στους επίδοξους διεκδικητές

kla

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης, 02.18

Άμεση ήταν η απάντηση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων, Αρχιμ. Κλαυδίου μετά την αποκάλυψη της Romfea.gr για τις διεκδικήσεις των Γεωργιανών στα Ιεροσόλυμα.

Ο Αρχιμανδρίτης Κλαύδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, που θέλουν τους Γεωργιανούς να έχουν προχωρήσει σε συνομιλίες με το Ισραήλ για τη Μονή του Σταυρού.

"Υπάρχουν όντως τέτοια γεγονότα", υπογράμμισε, "τα οποία συμβαίνουν σε διπλωματικό επίπεδο. Όμως ως Ηγούμενος της Μονής ερώτω τους επίδοξους διεκδικητές της: Το ίδιο πρέπει να πράξω και εγώ για τα μάρμαρα της Αγγλίας; Το ίδιο πρέπει να πράξω για την Αφροδίτη της Μύλου που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου; Το ίδιο πρέπει να πράξω και για τις χαμένες πατρίδες στην Μικρά Ασία;” είπε μιλώντας στην Romfea.gr ο π. Κλαύδιος.

Επίσης ο Ηγούμενος τόνισε ότι το Μοναστήρι, αγοράστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αυτό επιβεβαιώνεται από επίσημα συμβόλαια.

"Εντός του Πατριαρχείου μας", πρόσθεσε, "υπάρχουν όλα τα συμβόλαια που αφορούν την Μονή. Δηλαδή πρέπει και εγώ να πράξω το ίδιο με τους διεκδικητές, όπως με τους Τρείς Ιεράρχες στην Ρουμανία;".

"Εγείροντας τέτοια θέματα τορπιλίζουμε την εκκλησιαστική ειρήνη. Εμείς δεν πολιτολογούμε, εμάς μας αφορά μόνο ο θρησκευτικός τομέας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ηγούμενος της Μονής.

Ο Αρχιμ. Κλαύδιος, κλείνοντας τόνισε: "Ας ασχοληθεί ο καθένας με την ιστορία του και τότε θα διαπιστώσουμε και την ιστορία του Ελληνισμού στο Ισραήλ. Η ιστορία θα τους απαντήσει".

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ

Εμφανίσεις: 96762
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!