Για το Σωφρονιστικό Σύστημα μίλησε στους νέους ο Σεβ. Γλυφάδας

glyf

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στην Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «ν φυλακ μην κα λθετε πρς με» (Ματθαίου 25,36).

Ο Σεβασμιώτατος έχοντας μαζί του τρεις ογκωδέστατους φακέλους και μία εμπειρία διακονίας στις φυλακές από το 1976 έως και σήμερα, ανέλυσε το θέμα των φυλακών, αφού πρώτα τις χαρακτήρισε ως το μεγάλο Πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησε και έμαθε και είδε πολλά πράγματα και οι εμπειρίες του, τον συνοδεύουν και ευγνωμονεί τον Θεό γι’ αυτό μία ζωή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέβη σε μια εκτενής ανάλυση για το Σωφρονιστικό Σύστημα στη χώρα μας κάνοντας παράλληλα συγκρίσεις και αναφορές με τα αντίστοιχα των χωρών του εξωτερικού. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρκετά στον ρόλο και την ποιμαντική της Εκκλησίας στις φυλακές και ποιες οι ιδιαιτερότητες στον τρόπο αντιμετωπίσεως των καταστάσεων από τους Κληρικούς που διακονούν εκεί.

Οι φυλακές της χώρας υπογράμμισε ο Μητροπολίτης δεν αρκούν και οι μετανάστες έχουν συμβάλει αρνητικά σε αυτή την αύξηση και του αριθμού των φυλακισμένων αλλά και στην εγκληματικότητα περισσότερο, χωρίς φυσικά να μιλάμε ρατσιστικά εναντίον τους, είναι Εικόνες Θεού, αλλά οι αριθμοί και τα ποσοστά είναι αμείλικτα και τα στοιχεία αδιάψευστα.

glyf2

Εμφανίσεις: 31071
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!