Πανήγυρις του Οσίου Χριστοδούλου στην Πάτμο

0-patmos

Η σεβασμία Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και η Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου εόρτασαν με ιεροπρέπεια, κατάνυξη και σύμφωνα με το πατμιακό λειτουργικό τυπικό, την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Χριστοδούλου του Θαυματουργού, κτίτωρος της Μονής και προστάτου της Ιεράς Νήσου Πάτμου.

Την πρωία της παραμονής της εορτής, Πέμπτη 15 Μαρτίου,   τελέσθηκαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής η Ακολουθία των Ωρών και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων, ενώ το εσπέρας τελέσθηκε η αγρυπνία, εις το τέλος της οποίας έλαβε χώρα η προσκύνηση του Τιμίου Λειψάνου του Οσίου Πατρός και η χρίσης των παρευρισκομένων με έλαιον εκ της κανδήλας αυτού.

Ανήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων εις το πλησίον του Καθολικού Παρεκκλήσιον του Οσίου, όπου ευρίσκεται η βρύουσα ιάματα θεία λάρναξ Αυτού.

Εις το τέλος της Λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο του Οσίου και πραγματοποιήθηκε, η εν λιτανευτική πομπή διά της αυλής της Μονής, ευλογία των κελλαριών-αποθηκών του σίτου και του ελαίου.

Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Ηγουμενείο της Μονής.

Εις όλες τις ακολουθίες προεξήρχε ο Καθηγούμενος και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου Αρχιμ. κ. Αντίπας, και συμμετείχαν οι πατέρες της Μονής, ο κλήρος και οι αρχές της Ιεράς Νήσου, οι καθηγητές και μαθητές της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και των λοιπών σχολείων της νήσου, και πλήθος πιστών.

Εμφανίσεις: 46154
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!