Η Θεολογική Σχολή της Αγ. Τριάδος Τζόρντανβιλ εόρτασε τους προστάτες της

2

Στις 30 Ιανουαρίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο,  η Ιερά Θεολογική Σχολή της Αγίας Τριάδος στο Τζόρντανβιλλ της Νέας Υόρκης, γιόρτασε την μνήμη των προστατών της Τριών Ιεραρχών.

Η σχολή ιδρύθηκε το 1948, είναι ανεγνωρισμένη από το κράτος, τελεί υπό την δικαιοδοσία της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς και εγκατεστημένη στον χώρο της Ιερά Μονής Αγίας Τριάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μόντρεαλ και Καναδά κ. Γαβριήλ, προεξήρχε της αγρυπνίας και Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων κληρικών της Ιεράς Μονής και επισκεπτών.

Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί παραδοσιακά να ψάλλονται στα ελληνικά πολλά σημεία της ακολουθίας από τους ιεροσπουδαστές.

Οι φοιτητές της Σχολής αποτελούνται ως επί το πλείστον από Ρώσους στην καταγωγή και Αμερικάνους προσήλυτους στην Ορθοδοξία.

Διδάσκονται για δύο έτη τα ελληνικά της Καινής και Παλαιάς Διαθήκης μαθαίνοντας να διαβάζουν  και να ψάλλουν.

Οι μαθητές υπό την διεύθυνση του Ιερομόναχου Κυπριανού έψαλλαν και φέτος στα ελληνικά.

Ο καθηγητής Δρ. Νικολάος Αδάμου επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε οι φοιτητές να αξιοποιούν τη γνώση των βιβλικών Ελληνικών τους στην εξήγηση της Καινής και Παλαιάς Διαθήκης και την διαχείριση θεμάτων της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα της σχολής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γαβριήλ μαζί με τον ηγούμενο της μονής και ταυτόχρονα κοσμήτορα της Θεολογικής σχολής,  Αρχιμανδρίτη Λουκά, χαιρέτησαν τους παρευρισκομένους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γαβριήλ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δικές του φοιτητικές αναμνήσεις στο Τζόρντανβιλλ, θεωρώντας ότι εκείνα τα χρόνια χάραξαν σημαντικά την πορεία της ζωής του.

Η Θεολογική Σχολή λειτουργεί στον χώρο της Ιεράς Μονής και οι ιεροσπουδαστές ζουν κοινοβιακή ζωή παρουσία στις καθημερινή Λειτουργική ζωή, συνδυάζοντας αδιαχώριστα την ακαδημαϊκή γνώση με τη λειτουργική μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Η καλλιέργεια της εσωτερικής πνευματικής ζωής και η προσωπική εξοικείωση με την Πατερική Θεολογία είναι κοινό χαρακτηριστικό Μονής και Σχολής.

Κατά την διάρκεια της δεξίωσης οι μαθητές της Σχολής έψαλλαν εκκλησιαστικά μέλη στα σλαβονικά, αγγλικά και ελληνικά.

{youtube width="640" height="400"}mQ8nnyZ74KU{/youtube}

{youtube width="640" height="400"}pTYKuEOIG88{/youtube}

{youtube width="640" height="400"}Z-l59Fft6LM{/youtube}

1

4

3

6

7

Εμφανίσεις: 28202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!