Μητροπολίτης Άνθιμος: «Μετά το ‘80 πέσαμε με απληστία στα αγαθά» (ΦΩΤΟ)

0-antimos

Θεσσαλονίκη, Γιώργος Φερδής - 13.25

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα Κυριακή του Ασώτου το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Στην αναφορά των Αγίων ο κ. Άνθιμος προσευχήθηκε και παρακάλεσε, για όλους αυτούς που σήμερα θα πάρουν κρίσιμες αποφάσεις στην Βουλή των Ελλήνων για το μέλλον του κόσμου.

Στη συνέχεια δεν αναφέρθηκε άλλο για τους πολιτικούς, για να μη θεωρηθεί όπως είπε ότι η Εκκλησία αναμιγνύετε στα της Πολιτείας.

Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα ο Παναγιώτατος  στο Κυριακάτικο κήρυγμα του έκανε αναφορά, στα γεγονότα που τρομοκρατούν την Ελλάδα εδώ και τόσο καιρό.

Ο Μητροπολίτης άριστα πληροφορημένος των γεγονότων αλλά και φανερά στεναχωρημένος για τις εξελίξεις των ημερών μας, γι’ αυτά που περνάμε ως λαός παρομοίασε την Ευρώπη με τον μεγάλο αδερφό της παραβολής του Ασώτου.

«Μετά το 80 πέσαμε με απληστία στα αγαθά που μας έδωσε η Ευρώπη και αυτό μπορεί να ήταν σκόπιμο αλλά ήταν και μια μορφή ασωτίας», ανέφερε ο κ. Άνθιμος.

Ενώ πρόσθεσε: «Σ’ αυτή την περίοδο αυξήθηκε και η ευμάρεια και παράλληλα η ασέβεια προς την Εκκλησία, η απομάκρυνση από τον Χριστό και από το Ευαγγέλιο».

«Επειδή αυτοί έχουν τα χρήματα και την δύναμη μας κάνουν ότι θέλουν και είναι κρίμα, είναι σαν τον μεγάλο αδελφό της παραβολής που όμως δεν μετανοεί», είπε για την Ευρώπη και τους ηγέτες της.

Ενώ κατέληξε σε μια άποψη που δεν φοβάται να εκφράσει όπως τόνισε : «Είναι πολύ φρικτό μετά από τόσα χρόνια και με τέτοιες απολαβές έστω και αν μας έβλαψαν, να βρεθούμε εμείς εκτός της Ε.Ε και μέσα να είναι οι γείτονες χώρες έτσι θα είμαστε παντελώς απροστάτευτοι και σε μαρασμό διαρκείας».

{youtubejw width="640" height="400"}qYz1VnYkBOY{/youtubejw}

{youtube width="640" height="400"}RscMfiC-wIE{/youtube}

anthimos1

anthimos2

anthimos3

anthimos4

anthimos5

anthimos6

anthimos7

anthimos8

anthimos9

anthimos10

3536

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!