Υποδοχή Λειψάνου στον Ι.Ν. της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι

galatsi

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 23.20

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον ομώνυμο ιερό Ναό στο Γαλάτσι.

Το Ιερό Λείψανο προερχόμενο από την Πάτρα και από την ενορία Ριγανοκάμπου Πατρών όπου και φυλάσεται, συνόδευαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Αρχιμ. Νεκτάριος και ο προϊστάμενος του Ναού του Λειψάνου Αρχιμ. Ειρηναίος.

Να αναφερθεί ότι το Ιερό Λείψανο της Αγίας, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός.

Στην προσφώνηση του ο προϊστάμενος του Ναού της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου και προϊστάμενος της γραμματείας του γραφείου της πρωτοσυγκελλίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Τίτος Γαρυφαλάκης, εξέφρασε την συγκίνηση ολόκληρης της ενορίας για το εξαιρετικό αυτό γεγονός, επισημαίνοντας την αξία των ιερών λειψάνων στην Ορθόδοξη πίστη.

Επίσης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, όπου έδωσε την ευλογία να έρθει το Λείψανο στην Αθήνα, όσο και στους πατέρες που το συνόδευσαν.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ναό της Αγίας Ειρήνης μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 1η Απριλίου και θα εκτίθεται προς ευλογία των πιστών.

galatsi1

galatsi2

galatsi3

galatsi6

galatsi7

Εμφανίσεις: 102613
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!