Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγ. Δημήτριο Όπλων

oplon

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 00.20

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των Όπλων.

Συγκεκριμένα απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Μαραθώνος κ. Μελίτωνα.

Τον Εσπερινό λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος γραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού Βουλιαγμένης.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Φιλούμενος Ρούμπης ευχαρίστησε από καρδιάς τόσο τον Επίσκοπο Μαραθώνος, για την λαμπρή παρουσία του στον ιερό ναό, όσο και τον γραμματέα της Ιεράς Συνόδου για τα βαθιά, θεολογικά εμπνευσμένα, λόγια του.

Αξίζει να πούμε ότι για πρώτη φορά και με ξεχωριστή λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη όπως αρμόζει στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή εορτάστηκε η ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου ο οποίος χάρη σε αυτό το θαύμα έλαβε το προσωνύμιο «των Όπλων».

Να σημειώσουμε ότι κατά την 1η Απριλίου του 1821 η σωτήρια επέμβαση του Αγίου, μέσα στον ναό του, ο οποίος βρίσκεται στην Στρατηγού Καλάρη στα Κάτω Πατήσια προειδοποίησε τους οπλαρχηγούς οι οποίοι οπλισμένοι ξεκουράζονταν εκεί την παραμονή της επαναστάσεως της Αθήνας. Εκεί ο Άγιος τους διέσωσε από τους Τούρκους βοηθώντας την απελευθέρωση της Αθήνας.

Κατά την διάρκεια των ακολουθιών εψάλλη ειδική ακολουθία για την ανάμνηση του θαύματος που είναι ποίημα της μοναχής Ισιδώρας Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων.

oplon1

oplon2

oplon3

oplon4

oplon5

oplon6

Εμφανίσεις: 54854
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!