Στον Μουφτή και το Αν. Ισλαμικό Συμβούλιο ο Επίσκοπος Γεννάδιος

genadios-mouftis

Από το Ανώτατο Ισλαμικό Συμβούλιο και τον επικεφαλής Moulana Dr. Dawood Dhansay, έγινε δεκτός ο Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Ισλαμικού Πανεπιστημίου και στην Ιερατική Σχολή.

Ο Επίσκοπος υπογράμμισε την εμπειρία του από τη διακονία του στην Αλεξάνδρεια, κοντά στον Πατριάρχη και την ειρηνική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στη Νειλοχώρα.

Συζήτησαν επίσης την προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Μουσουλμανικής Αρχής στον ευαίσθητο τομέα Ιατρικών προγραμμάτων, κάτι που ο Μουφτής δέχθηκε με χαρά.

Η Μουσουλμανική Κοινότητα Μποτσουάνας, διατηρεί υψηλού επιπέδου Πανεπιστημιακή Σχολή και Ιατρικό Κέντρο/Κλινική όπου νοσηλεύονται Παιδιά με Aids.

Κάλεσε τον Επίσκοπο να επισκεφθούν μαζί την Κλινική και τα άρρωστα Παιδιά και να εξετάσουν από κοινού τρόπους δράσεως.

Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής, ανακοίνωσε την παρουσία του Ανωτάτου Ισλαμικού Συμβουλίου στην επικείμενη Ενθρόνιση του Επισκόπου, η οποία θα γίνει στις 2 Ιουνίου από τον Μακ. Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄ και εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει προσωπικά τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

Εξάλλου ο Σεβασμιώτατος Γεννάδιος είχε πρόγευμα συνεργασίας μετά του Εξοχ. Πρέσβεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Gerard Mcgovern, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας σε 17 Αφρικανική Κράτη (SADC).

Ο Πρέσβυς υποδέχθηκε τον Επίσκοπο και τον παρουσίασε σε όλο το προσωπικό των εργαζομένων της Πρεσβείας, λέγοντάς του: «Σεβασμιώτατε καλωσήρθατε στο Ευρωπαϊκό Σπίτι, δεδομένης της ελλείψεως Ελληνικής Πρεσβείας στη Χώρα, εδώ να αισθάνεσθε σαν στο σπίτι σας».

Τέλος με την Πρέσβειρα της Μ.Βρεττανίας Εξοχ. Jennifer Anderson υπήρξε γόνιμη συνάντηση και η Πρέσβυς ενημερώθηκε από τον Επίσκοπο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσπάθεια που γίνεται να προχωρήσει η παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Χώρα, και για την επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου στη Μποτσουάνα, όπως και για την απόκτηση οικοπέδου προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση Ορθοδόξου Ναού.

«Εύχομαι Σεβασμιώτατε, είπε η Πρέσβειρα της Αγγλίας, να μας καλέσετε γρήγορα στα εγκαίνια του Ορθοδόξου Καθεδρικού Ναού σας και να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία, που με συγκινεί ιδιαίτερα με τον λειτουργικό της πλούτο».

genadios-mouftis1

Εμφανίσεις: 39359
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!