Κατανυκτικός Εσπερινός Ε΄ Νηστειών στην ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια

IMG 8313

Όπως είχε προαναγγελθεί για την Κυριακή Ε΄ Νηστειών στην ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια (Ζωγράφου – Ιλίσια - Γουδί) τελέστηκε κοινή ακολουθία Κατανυκτικού Εσπερινού την Κυριακή 1η Απριλίου στον Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους Ιλισίων, με τη συμμετοχή των ιερέων, των ιεροψαλτών και των πιστών των ιερών ναών και παρεκκλησίων της Περιφέρειας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε κοινή απόφαση των προέδρων των Εκκλ. Συμβουλίων και έτυχε θερμής ανταπόκρισης.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Κατά την απόλυση ο Θεοφιλέστατος επαίνεσε την ιδέα του κοινού Κατανυκτικού Εσπερινού και επικρότησε το έργο που επιτελείτε σε όλους τους τομείς των ενοριών της περιοχής Ζωγράφου και Ιλισίων, το οποίο γνωρίζει προσωπικά.

Η συνεύρεση κλήρου και λαού της Περιφέρειάς μας με την ευκαιρία της λατρευτικής αυτής συνάξης αποτέλεσε για όλους μας προ της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας την δυνατότητα διαπροσωπικής κοινωνίας αγάπης, ανταλλαγής ευχών και αλληλοσυγχώρησης.

Οφείλουμε γι αυτό να ευχαριστήσουμε τους πατέρες, τους ιεροψάλτες και τον λαό του Θεού για την ολοπρόθυμη συμμετοχή τους και συμπροσευχή τους καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε κοινή ακολουθία στην περιοχή μας και ευελπιστούμε να αποτελέσει απαρχή μιας παράδοσης, που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, καθώς είναι η μοναδική ίσως δυνατότητα για μία κοινή λατρευτική συνάντηση κλήρου και λαού της Περιφερείας μας.

IMG 8330

Εμφανίσεις: 34642
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!