Η Ι.Μ. Αγ. Στεφάνου Μετεώρων τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο

agiosstefanos

Γράφει ο Θανάσης Βλάχος, 19.55

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Παρά το δριμύ ψύχος και τη χιονόπτωση αρκετοί ήταν οι πιστοί που έσπευσαν και φέτος να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου, η Τιμία Κάρα του οποίου φυλάσσεται ως γνωστό στο ιστορικό Μοναστήρι της Μετεωρίτικης πολιτείας.

Σύσσωμη η αδελφότητα της Ιεράς Μονής με επικεφαλής την Καθηγουμένη αυτής αδελφή Χριστονύμφη, παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλλει από ιερείς της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων στο Καθολικό της μετά θείας αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε η Πανηγυρική θεία λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι ανηφόρισαν στα χιονισμένα Μετέωρα – το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 40 εκατοστά-για να προσκυνήσουν στη χάρη του.

Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος πιστών.

kara-ag.xaralampous

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!