Διαυλείας Γαβριήλ: «Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας»

kalithea

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η Κυριακή των Βαϊων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών ενώ ο ναός ήταν καταστόλιστος με κλαδιά φοίνικα πλεγμένα σε ηλίους, αλογάκια και αλυσίδες, σύμφωνα με έθιμο της Ζακύνθου, τόπο καταγωγής του προϊσταμένου της Ενορίας, Αρχιμ. Νικολάου Κλάδη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής, κάνοντας αναφορά στην είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο θλιβερό συμβάν της αυτοκτονίας του 77χρονου στο Σύνταγμα.

«Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι ποτέ η αυτοκτονία δεν είναι επιλογή, διότι πάντα υπάρχει η ελπίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριήλ.

Πρόσθεσε πως «όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε σήμερα, πρέπει το βλέμμα μας να είναι στραμένο στον Χριστό, ο οποίος θυσιάστηκε και σταυρώθηκε για εμάς».

«Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας, δεν πρέπει να μας κυριεύσει η απογοήτευση, να μείνουμε δυνατοί», υπογράμμισε ο Επίσκοπος Διαυλείας.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Διαυλείας για την παρουσία του στον Ναό του Αγίου Νικολάου τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η χαρά του κόσμου που τον είχαν κοντά τους.

kalithea1

kalithea2

kalithea3

kalithea4

kalithea5

kalithea7

kalithea6

kalithea8

kalithea9

kalithea10

kalithea11

kalithea12

kalithea13

kalithea14

Εμφανίσεις: 107204
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!