Καστορίας Σεραφείμ: "Μόνο η επιστροφή στον Θεό θα μας σώσει"

0-kastoria

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ημέρα της Βαϊοφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, το απόγευμα της παραμονής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και του οποίου ακολούθησε συναυλία βυζαντινής μουσικής υπό τον τίτλο «Τα Πάθη τα Σεπτά».

Η χορωδία της σχολής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «ο Άγιος Μηνάς», ερμήνευσε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, εισαγάγοντας έτσι τον ακριτικό λαό του Θεού στο κατανυκτικό πνεύμα της των Παθών του Κυρίου μας Εβδομάδος.

Ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Επισκόπου και τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς του και εκατοντάδων πιστών που κατέκλυσαν τον Ναό της Παναγίας ώστε να συμψάλλουν με τον υμνογράφο της Εκκλησίας μας "Ωσαννά ευλογημένος ο ερχόμενος.."

Στην εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος, την οποία ανέγνωσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Φώτιος Λεβέντης, αναφέρεται σε μια λεπτομέρεια της επίγειας ζωής του Χριστού, που διασώσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς και στο γεγονός ότι ο Κύριός μας, αντικρύζοντας την Αγία Πόλη, Τον κατέλαβαν δάκρυα.

"Έκλαυσε ο Χριστός, φανερώνοντας τη θλίψη Του. Για την ιστορική πόλη των Προφητών και των απεσταλμένων του Θεού, γιατί πολλές φορές θέλησε να την ασφαλίσει και να την σώσει αλλά οι κάτοικοί της δεν Τον δέχθηκαν", τονίζει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καστορίας.

Και συνεχίζει γράφοντας "Κλαίει και σήμερα ο Χριστός μας. Κλαίει όταν βλέπει να εξατμίζεται η αγάπη και να κυριαρχεί το συμφέρον, το ψέμα και η υποκρισία".

Και καταλήγει μαζί με κάποιες προτροπές για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα λέγοντας πως τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Πατρίδα μας, είναι προτιμότερο να μιλά η καρδιά παρά το στόμα, να κινούνται τα χείλη σε προσευχή και μετάνοια παρά το μυαλό σε διαλογισμούς. Ένα μόνο θα μας σώσει : η μετάνοιά μας και η επιστροφή μας προς το Θεό.

0-kastoria1

0-kastoria4

0-kastoria2

0-kastoria3

0-kastoria5

Εμφανίσεις: 39791
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!