Εξάρθρωση σπείρας που ρήμαζε Εκκλησίες στην Ζάκυνθο

naos-klemenos

Συνελήφθησαν στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, δύο Αλβανοί ηλικίας 16 και 22 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 18 και 21 ετών.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησίες της Ζακύνθου, από τις οποίες αφαίρεσαν τάματα και τιμαλφή.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς χθες ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο και βρέθηκαν στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος και οι τρεις άλλοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην πόλη της Ζακύνθου, διέρρηξαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες Ιερό Ναό στη Λιθακιά Ζακύνθου από τον οποίο αφαίρεσαν έναν χρυσό σταυρό με αλυσίδα.

Από την εξέλιξη της έρευνας οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέπραξαν και τις ακόλουθες διαρρήξεις:

- Την Τετάρτη 22-02-2012 το πρωί διέρρηξαν Ιερό Ναό στο Καλαμάκι Ζακύνθου από τον οποίο αφαίρεσαν πλήθος ταμάτων και τιμαλφών.

- Την Τρίτη 13-03-2012 το πρωί διέρρηξαν Ιερό Ναό στο Κερί Ζακύνθου σπάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου

- Την Πέμπτη 29-03-2012 το πρωί διέρρηξαν την πόρτα Ιερού Ναού στην Μπόχαλη Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να ηχήσει ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα

- Την Παρασκευή 30-03-2012 το βράδυ διέρρηξαν Ιερό Ναό στην πόλη της Ζακύνθου και αφαίρεσαν από την εικόνα της Παναγίας αφιερώματα σε αυτή, όπως δακτυλίδια, σκουλαρίκια, αλυσίδες κλπ.

- Την Τετάρτη 04-04-2012 το βράδυ διέρρηξαν την κεντρική είσοδο Ιερού Ναού στο Αργάσι Ζακύνθου και αφαίρεσαν τάματα και τιμαλφή

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή.

 

Εμφανίσεις: 33490
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!