Δημήτριος: «Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ» (VIDEO)

amerikis-dimi

Την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει την κρίση, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο Πατριαρχείο, το Σκοπιανό καθώς και τις συναντήσεις του με τους Προέδρους των Η.Π.Α.

"Αυτή η κρίση θα υπερνικηθεί το λέω όχι ως Αρχιεπίσκοπος, το λέω ως ιστορικός", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτριος.
Επίσης τόνισε ότι "η κρίση θα έλεγα είναι το λιγότερο οικονομικό πρόβλημα, είναι περισσότερο με τρόπο ζωής, νοοτροπίες, ήθος και φρόνημα των άνθρωπων".

"Επιπλεόν διεθνών συγκυριών και η περίφημη παγκοσμιοποίηση δεν είναι άνευ συνεπειών", πρόσθεσε χαρακτηριστήκα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ο κ. Δημήτριος σε άλλο σημείο ανέφερε ότι έχει βρεθεί με τους προέδρους της Αμερικής, τονίζοντας ότι έχει συζητήσει πολλές φορές για την Ελλάδα.

"Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ένα σύνθετο θέμα, δεν είναι απλό και δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν οι εφημερίδες και η τηλεόραση. Δεν είναι αυτό που παρουσιάζει η εικόνα, η εικόνα που βγάζει κάθε τόσο το Σύνταγμα. Μάλιστα λένε ότι το Σύνταγμα είναι ο αντιπαρθενών και εγώ λέω αυτά τα αντί να τα αφήσετε γί αλλού".

Ο Αρχιεπίσκοπος σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν έχει συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ κα Λανγκάρντ, όμως δεν είναι κακή ιδέα να την συναντήσει για το καλό της Ελλάδος.

"Θα ήθελα να της πω ότι πρωτού λυθεί ένα πρόβλημα κοιταξτε τα δεδομένα του, δεν μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα όταν δεν έχετε τα σωστά δεδομένα. Θα τις πω καθαρά ότι τα δεδομένα δεν είναι πλήρη", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε σχετικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου:

Εμφανίσεις: 56103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!