Το Άγιο Φως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου (ΦΩΤΟ)

exarhia

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 22.20

Αφίχθη λίγο μετά τις 21.00 το Άγιο Φως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, όπου στην είσοδο πλήθος κόσμου ανέμενε με αγωνία κρατώντας κεριά και λαμπάδες στα χέρια τους.

Με λίγη καθυστέρηση ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός, εμφανίστηκε από την βόρεια είσοδο της εξαρχίας κρατώντας το πολυπόθητο ανέσπερο Φως της Ορθοδοξίας.

Ιερείς της Αρχιεπισκοπής περίμεναν με αγωνία για να λάβουν το Φως για τις ενορίες και τις Εκκλησίες, όπου θα ξεκινήσουν σε λίγη ώρα την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Μετά από την μετάδοση του Φωτός η περιοχή της Πλάκας γέμισε με αναμμένα φαναράκια και λαμπάδες που κρατούσαν πιστοί και κατευθύνονταν προς το σπίτι τους.

Στο τέλος της τελετής ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην πόλη των Αθηνών μιλώντας αποκλειστικά στην Romfea.gr τόνισε:

«Με τη χάρη και ευλογία του Κυρίου μας, ερχόμενοι από τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο, μεταφέρουμε ευχές και ευλογίες του Σταυροθέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το ανέσπερο Φως της τρισηλίου Θεότητος να καταυγάζει τις ψυχές και τις καρδιές όλων εις παν έργον αγαθόν. Καλή Ανάσταση.»

exarhia1

exarhia2

exarhia3

exarhia4

exarhia5

exarhia6

Εμφανίσεις: 101533
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!