Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Νήσο Τήνο

tinos-agapis

Τελέσθηκε χθες το απόγευμα, με ξεχωριστή λαμπρότητα, ο Εσπερινός της Αγάπης στην ιερά νήσο Τήνο.

Στον κατάμεστο Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης κατέφθασαν, κατά το έθος, οι ιερείς των ενοριακών ιερών ναών της πόλεως Τήνου μεταφέροντας το ιερό Ευαγγέλιο και το λάβαρο της Αναστάσεως συνοδείᾳ πιστών έχοντας τελέσει ήδη τον Εσπερινό στις ενορίες τους.

Κατά την τέλεση του Εσπερινού στον Ναό της Ευαγγελιστρίας ανεγνώσθη το ιερόν Ευαγγέλιον σε πολλές γλώσσες από τους κληρικούς της ιεράς νήσου. Συγκεκριμένα ακούσθηκε στην Ελληνική, Ρωσική, Λατινική, Γαλλική, Ομηρική διάλεκτο, Τουρκική, Γερμανική, Ιταλική, Αλβανική, Ρουμανική και Αγγλική.

Ακολούθησε λιτάνευση των λαβάρων της Αναστάσεως στους δρόμους της πόλεως προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας καταλήγοντας στην εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης όπου και ετελέσθη δέησις και ανεγνώσθη ο κατηχητικός λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Μετά την επιστροφή στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, ευχαρίστησε τους κληρικούς, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του νησιού, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και τους Άρχοντες του τόπου, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, τους Ιεροψάλτες και Διακονητές του Ναού αλλα και όλων των ιερών Ναών του νησιού, τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, τους εικονολήπτες και τεχνικούς του Δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού, του ραδιοφωνικών σταθμών του ΠΙΙΕΤ και της Ιεράς Μητροπόλεως που κάλυπταν τις ιερές ακολουθίες από τον Ναό της Μεγαλόχαρης, για τον ζήλο που επέδειξαν κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ιδιαίτερα την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα κατά την τέλεση των ιερών Ακολουθιών και των καθηκόντων τους ο καθένας με την ιδιότητά του, αλλά και όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, Τηνίους και επισκέπτες από όλα τα μέρη της Πατρίδος μας αλλά και της Υφηλίου για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στις ιερές Ακολουθίες με κορύφωση την Μεγάλη Εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

tinos-agapis1

tinos-agapis2

tinos-agapis5

tinos-agapis3

tinos-agapis4

Εμφανίσεις: 61333
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!