Ο Πάπας Βενέδικτος δεν σχεδιάζει ταξίδι στη Σερβία τον 2013

papasved

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ δεν σχεδιάζει ταξίδι στη Σερβία τον επόμενο χρόνο με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 17 αιώνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Σύμφωνα με το θρησκευτικό πρακτορείο ενημέρωσης (VIA), ο εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι σε επαφές με το Σερβικό Πατριαρχείο αναφέρθηκε «το ενδεχόμενο» επίσκεψης του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σερβία, στην πόλη Νις, όπου θα πραγματοποιηθούν επετειακές εκδηλώσεις.

Η Νις (Ναϊσός) είναι η γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος το 313 μ.Χ. έγραψε το Διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο θεσπίστηκε η ανεξιθρησκεία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και σταμάτησαν οι διωγμοί των χριστιανών.

«Ωστόσο, οι σκέψεις αυτές δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί» ανέφερε ο Φεντερίκο Λομπάρντι, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόσκληση του μέχρι πρότινος προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς να επισκεφθεί τη χώρα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’.

Τη δήλωση του εκπροσώπου της Αγίας Έδρας ότι δεν σχεδιάζεται ταξίδι του Πάπα στη Σερβία το 2013 μετέδωσε και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η ίδια πληροφορία μεταδόθηκε και σε εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού του Βατικανού.

Σήμερα, στο Βατικανό, από την παπική επιτροπή για θέματα ιστορίας διοργανώνεται διεθνές συνέδριο με θέμα «Μέγας Κωνσταντίνος – στα ίχνη των ριζών της Ευρώπης».

Εμφανίσεις: 40970
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!