Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας (ΦΩΤΟ)

z.pigis 

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 01.58

Παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε ο Εσπερινός για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, οδού Ακαδημίας.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου, Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Επίσης τελέστηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των ιερών λειψάνων γύρω από τον ιερό ναό, με καθοδηγητή τον προϊστάμενο π. Ηλία Δροσινό.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Επίσκοπος Θεοδώρητος απευθυνόμενος προς τους πιστούς, μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τονίζοντας ότι ο κ. Ιερώνυμος στις δύσκολες αυτές ημέρες στέκεται πάντοτε στο πλευρό μας και σ’ αυτόν που το έχει ανάγκη.

Να αναφερθεί ότι με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 160 χρόνων από την ανέγερση του ιστορικού ναού του κέντρου της Αθήνας (1852-2012), ο Ναός εξέδωσε ένα λεύκωμα φωτογραφιών αλλά και ιστορικών κειμένων με υπεύθυνο της έκδοσης τον π. Σπυρίδωνα Λόντο.

Τέλος το Σάββατο 21 Απριλίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Ο Ιστορικός Ναός Ζωοδόχου πηγής Ακαδημίας» στο κτήριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπηστημίου Αθηνών Ακαδημίας 48 και Σίνα.

z.pigis1

z.pigis2

z.pigis3

z.pigis4

z.pigis5

z.pigis6

z.pigis7

z.pigis9

z.pigis8

Εμφανίσεις: 83765
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!