Σύρου: "Κάποιοι πολεμούν την Εκκλησία, εκείνη όμως προσεύχεται"

0-dorotheos

Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής 14.44

Την Καθιερωμένη ετήσια γιορτή, για την επέτειο των 189 χρόνων από την εύρεση της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Μεγαλόχαρης στην Τήνο πραγματοποίησε η αδελφότητα των Τήνιων εν Αθήναις, παρόντος του Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου.

Πλήθος κόσμου, συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της οδού Μετσόβου, στο κέντρο της Αθήνας, για να συνεορτάσουν την τοπική γιορτή.

Με ιδιαιτερότητα μίλησε ο Μητροπολίτης Σύρου ξεκινώντας από την εκκλησιαστική ημέρα με την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, καταλήγοντας όμως στην σημερινή κατάσταση και λέγοντας:

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Υπάρχουν πολλοί που και σήμερα πολεμούν την Εκκλησία, αλλά εκείνη ξέρει να απαντά με την ευλογημένη σιωπή, με την προσευχή και τα έργα της."

«Το μεγάλο κοινωνικό έργο της, ο λαός το αναγνωρίζει και το στηρίζει» συνέχισε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄.

Ενώ κατέληξε ότι: «Αυτοί που θέλουν να μας βάλουν σε μια ζωή που δεν μας ταιριάζει, και να κάνουν τους Έλληνες κακόμηρους και μίζερους δεν θα το κατορθώσουν. Η Παναγία μας θα κάνει το θαύμα της και θα βάλει την Ελλάδα στον δρόμο της όμως εκείνη γνωρίζει το πότε».

Στο τέλος ευχαρίστησε τους Άρχοντες της Νήσου και τους εκπροσώπους του Συλλόγου καθώς και τα μικρά παιδιά, που παρευρέθηκαν στο Ναό.

Στη συνέχεια με πομπή και υπό τους ήχους Μπάντας, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Αδελφότητος για την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τηνίων, συνοδεύοντας το πιστό αντίγραφο της Ιερής Εικόνας στο σωματείο.

Φωτογραφίες: Romfea.gr / Γιώργος Φερδής

0-doroth1

0-doroth2

0-doroth3

0-doroth4

0-doroth5

0-doroth6

0-doroth8

0-doroth7

0-doroth9

0-doroth10

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!